Productschap Wijn

Nieuws

Vins d'Alsace da's genieten!

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 19 maart 2004

Vins dAlsace: das genieten!
Een nieuwe promotiecampagne

Alsace wijnen zijn bij uitstek gastronomische wijnen. De combinatie van Pinot Blanc en asperges is bekend, maar wat te denken van Riesling en zalm, op oosterse wijze bereide gambas en Gewurztraminer, mosselen en Pinot Blanc, sushis en Pinot Gris? Stuk voor stuk gastronomische combinaties om van te watertanden.

Cépages uit de Alsace, voor meer duidelijkheid
De huidige wijnconsument kiest steeds vaker wijnen op basis van het druivenras. De min of meer karakteristieke smaken maken het keuzeproces eenvoudiger. Eigenlijk hebben ze in de Alsace het fenomeen cépage wijn al jaren geleden ontdekt. In de nieuwe promotiecampagne zullen de herkenbare druivenrassen van de Alsace nog bewuster onder de aandacht gebracht worden. Daarnaast bouwt de nieuwe campagne verder op de drie gastronomische themas die goed passen bij de wijnen uit de Alsace: Asperges, Vis en de Aziatische keuken.

Nieuw promotiemateriaal Alsace & Asperges
Ter ondersteuning van de verkoop van Alsace wijnen in de Aspergetijd is nieuw promotiemateriaal ontwikkeld. En asperges zijn kieskeurig: ze kiezen voor een Pinot Blanc dAlsace. De handel zal hierover middels een mailing nader worden geïnformeerd.

Nieuwe advertentiecampagne Alsace & Vis
De verkoop van Alsace wijnen in Nederland kent al jaren een piek in de periode van de asperges. Om deze seizoensgebondenheid te doorbreken en tegelijkertijd de gastronomische mogelijkheden van de Alsace wijnen te benadrukken, zal de komende jaren extra aandacht gegeven worden aan het thema Alsace & Vis. Dit betekent dat vanaf juni de combinatie van wijnen uit de Alsace met vis zeer sterk ondersteund zal worden met advertenties, promotiemateriaal, PR-activiteiten en proeverijen.

Binnenkort hoort u alles over deze nieuwe Alsace & Vis campagne, maar eerst is het tijd voor Alsace & Asperges!

Alsace & Azië blijft hot!
Na het succes van vorig jaar is besloten om ook dit jaar de combinatie van Alsace wijnen en de Aziatische keuken naar voren te brengen. De samenwerking met Conimex in de wokworkshops is erg succesvol gebleken en zal voorlopig gecontinueerd worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijn Post van Vins dAlsace, telefoonnummer 010-476 01 98 of marijn@totpr.nl.