VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Céline Purcell uit Mamma Mia! ontvangt Cubus Award

Amsterdam, 19 maart 2004

CELINE PURCELL UIT MAMMA MIA! ONTVANGT CUBUS AWARD

Céline Purcell, hoofdrolspeelster in de musical Mamma Mia!, heeft zojuist de Cubus Award 2004 gewonnen. Céline kreeg de Cubus Award als een extra stimulans voor haar veelbelovende musicalcarrière. Het is een aanmoedigingsprijs voor jong aanstormend musical talent, die sinds 1999 elk jaar wordt uitgereikt. Deze beurs van 5.000 euro is bedoeld om jong talent een extra financiële ondersteuning te geven om zich in zijn of haar vakgebied verder te ontwikkelen. Deze beurs werd eerder toegekend aan Maaike Widdershoven (1999), Gino Emnes (2000) en Chantal Janzen en Joost de Jong (2002).

De Cubus Award wordt uitgereikt door de Stichting Cultuur en Bedrijfsleven (Cubus) en is in 1988 in 's-Hertogenbosch opgericht. De Stichting heeft als doelstelling het bevorderen en initiëren van bijzondere culturele evenementen, in het bijzonder op het gebied van podiumkunst. Een onafhankelijke vakjury wijst de prijswinnaar aan. Het juryrapport vermeldde dat Céline in Mamma Mia! zeer overtuigend speelt. 'De bij haar rol passende gevoelens weet zij uitmuntend neer te zetten. Ze geeft diepgang aan de bijzondere rol. Céline heeft bewezen een zware hoofdrol aan te kunnen en is uitgegroeid tot aanstormend musicaltalent van formaat.'

Momenteel speelt Céline Purcell, naast Simone Kleinsma, de hoofdrol in de succesvolle musical Mamma Mia!. Het betreft de rol van Sophie, die op het punt staat om te trouwen en weggegeven wil worden door haar echte vader. Céline Purcell was van kind aan af te zien in diverse amateur-musicalproducties waaronder Oliver, Scrooge, Anatevka, The Wiz En Joseph en Evita. Zij begon haar professionele carrière bij Joop van den Ende Theaterproducties met de musical Miss Saigon (als understudy van Ellen Evers, 1999). Daarna volgde de musical Elisabeth (1999-2001) en speelde zij Kate McGowan in Titanic de Musical. In het seizoen 2002-2003 was Céline te zien als Liesl von Trapp in The Sound Of Music.

Noot voor de redactie/