Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 21 maart

Den Helder 21-03-2004 - 16.00 uur

Computer, geld en sieraden uit woning gestolen

Schagen, zaterdag 20 maart 2004.

Zaterdag tussen 15.00 en 22.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Markt. Men is via de voordeur in de woning gekomen. Hierbij heeft men mogelijk gebruikt gemaakt van een valse sleutel. Vanuit het pand werd onder anderen een laptop computer, geld en sieraden weggenomen.

Inbraak winkelbedrijf

Petten, zondag 21 maart 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan het Plein. De inbraak moet kort na 01.00 uur hebben plaats gevonden. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam in de toegangsdeur. In en voor de winkel lagen een groot aantal kapot geslagen bierflesjes. Op dit moment is nog niet bekend wat er allemaal uit de winkel is weggenomen.

Man belemmert politie in haar werk

Schagen, zondag 21 maart 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 21-jarige man uit Oudkarspel aangehouden op de Zuiderweg. De man maakte deel uit van een zevental personen die met zn allen in één personenauto zaten. Surveillerende agent zagen dat en controleerde de auto en de bestuurder. De groep bemoeide zich met het werk van de politie. Hierbij werden door verschillende personen beledigende opmerking geuit in de richting van de agenten. Toen één van hen wat al te opdringerig werd, werd hem gesommeerd weg te gaan. Hierop begon de verdachte aan één van de agenten te duwen en te trekken waarop hij werd aangehouden. Hij is na verhoor in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.