Gemeente Oosterhout

Hoe fiets je liever

Van 22 tot en met 25 maart organiseert 3VO Oosterhout in samenwerking met de verkeersouders, GGD en gemeente Oosterhout op de Markt voor het eerst het project "hoe fiets je liever". Het is voor dit jaar een pilot waaraan leerlingen uit groep 8 van 15 basisscholen zullen deelnemen. Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van 3VO, verkeersouders, GGD en gemeente hebben in bijzonder korte tijd ontzettend veel werk verricht waardoor er nu een leuk en vooral zinvol project is ontstaan.

Dit project is een onderdeel van een groter geheel "wat zie je liever" genaamd waarin leerlingen van de groep 8 uit het basisonderwijs worden voorbereid op hun overstap naar het voortgezet onderwijs. Diverse zaken komen hierbij aan bod zoals onder andere pesten, brugpieper, alcohol en drugs en verkeer. Het project "hoe fiets je liever" bestaat uit 4 onderdelen namelijk, uitleg over de dode hoek van vrachtautos, uitleg en oefening van kleine reparaties (b.v. banden plakken), het rijden van een fietsvaardigheidscircuit van de ANWB en een verkeerskwis. In de verkeerskwis zal de theoretische kennis getoetst en bijgespijkerd worden.

Om alle risicos uit te sluiten zal EMSrisico gedurende het project garant staan voor de professionele EHBO hulpverlening als dit nodig mocht zijn. Alle deelnemende leerlingen krijgen na afloop een nuttige herinnering mee als blijvend aandenken aan hun deelname aan dit project. Dit project kon tot stand komen mede dankzij de belangeloze medewerking van Merba, Unilever, Bleukens, café De Beurs, Van Seters Tweewielers en Trommelen Tweewielers. Zij zagen het nut en de waarde van dit project in en onderschrijven de doelstelling, namelijk het terugdringen van het aantal jonge verkeersslachtoffers in Oosterhout Tot slot zit er ook een leuk wedstrijdelement in verwerkt waardoor de 5 beste meisjes en 5 beste jongens mee mogen doen aan de landelijke finale op 19 juni in Utrecht. De 2 beste uit deze finale mogen dan naar de driedaagse Europese finale op 10, 11 en 12 september in Praag.
1/4/2004