AutoRai

23-3-2004

BMW introduceert de 1-serie

Dit najaar introduceert BMW de 1-serie, een nieuwe, eigentijdse vorm van rijplezier. Daarmee geeft BMW nadrukkelijk acte de presence in de klasse van handzame, even sportieve als comfortabele automobielen.

Het grote verschil tussen de nieuwe 1-serie van BMW en alle andere automobielen in deze klasse zit m in het concept: motor voorin, aandrijving op de achterwielen. Dit voor BMW zo kenmerkende aandrijvingsconcept vormt samen met de krachtige motoren een nieuw en uniek alternatief vanwege de ongeëvenaarde rijeigenschappen.

De huidige modelreeksen van BMW zijn in de loop der jaren zodanig gegroeid, dat een nieuwe serie in de basis van het programma niet langer uit kon blijven: in één oogopslag is te zien dat de fraai gelijnde 1-serie vijfdeurs een BMW is: zijn lange wielbasis met korte overhang voor, de Hofmeisterknik - de lage daklijn met de markante tegenkromming aan de onderzijde van de C-stijlen - in combinatie met het front en de BMW nieren temidden van dubbele koplampen, geven de
1-serie zijn eigen gezicht in de massa. De praktische vijfde deur geeft ruim toegang tot een variabele - van 330 tot 1.150 liter bagageruimte.