Gemeente Utrecht

Bijgaand een nagekomen bericht uit het college van b en w Utrecht.

10 . Wijzigingen bestemmingsplan De Woerd

Het college heeft een aantal wijzigingen aangebracht in het voorontwerp-bestemmingsplan voor het plangebied De Woerd in Leidsche Rijn. In de Woerd wordt een nieuwbouwwijk van ongeveer 500 woningen gebouwd. De wijzigingen komen voort uit inspraak en overleg met instanties. Het voorontwerp-bestemmingsplan komt op 21 april aan de orde in de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en wordt voor advies voorgelegd aan de provincie. Daarna stelt het college het ontwerp-bestemmingsplan definitief vast.

In de inspraak waren er veel vragen en opmerkingen over de volgende punten:
* Maximaal 5 bouwlagen plus kap. De plek waar deze gestapelde bouw komt, wordt in het ontwerp bestemmingsplan nader gepreciseerd.
* Mogelijke veranderingen in de waterhuishouding en de gevolgen voor bestaande panden. Voor het gebied wordt een waterhuishoudkundig plan gemaakt dat door het hoogheemraadschap dient te worden goedgekeurd. Daarnaast wordt de komende maanden een stedenbouwkundig plan / inrichtingsplan gemaakt, dat door b en w moet worden goedgekeurd. Een van de randvoorwaarden is dat er op bestaande percelen rondom het nieuwbouwgebied geen wateroverlast ontstaat.
* Een ontsluiting voor autoverkeer op de Zandweg. Besloten is deze ontsluiting niet op te nemen.
* Funderingsmethode en eventuele bouwschade. Bewoners ontvangen hierover nadere informatie.
* Grensgeschillen over erfafscheidingen, bestaande bebouwing op of vlakbij de erfgrens, recht van overpad. Waar nodig zijn plangrenzen op de eigendomssituatie gecorrigeerd. Verkeersdrukte op de Castellumlaan. Dit probleem valt niet binnen het plangebied. Er wordt wel nadrukkelijk gekeken naar mogelijkheden om de Castellumlaan te ontlasten. Gemeente organiseert hierover een aparte informatieavond.