Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht 24-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed
MONTFOORT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 49-jarige automobilist uit Montfoort geverbaliseerd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 00.35 uur reed de man over De Bleek waar hij staande werd gehouden. Na een ademtest bleek de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies de Montfoorter 250 ug/l, waarna hij een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur kreeg.

Zwaar onder invloed
VINKEVEEN Op dinsdagavond is een 47-jarige automobilist uit Amsterdam geverbaliseerd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 22.15 uur reed de man over de Baambrugse Zuwe, waar hij tegen een geparkeerde auto opbotste. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd meegenomen naar het politiebureau. De man verzette zich heftig, waarbij hij lichte verwondingen opliep. Uiteindelijk werd hem een ademanalyse afgenomen, waarbij de uitslag 1100 ug/l was, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De man was zwaar onder invloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed en het plegen van verzet.

Jongen mishandeld
MAARSSEN Op dinsdagmiddag is een 15-jarige jongen uit Utrecht mishandeld. Omstreeks 15.30 uur fietste de jongen over de Straatweg, waar hij werd opgewacht door een groep jongens. Door nog onbekende reden sloegen, schopten en bedreigden de jongens hem, waarna ze uit elkaar werden gehaald door een groep mensen bij een bushalte.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Rijn & Venen: 0900-8844.

Controle geslotenverklaring
MONTFOORT Op dinsdag is een verkeerscontrole gehouden op de Slotlaan. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur werden 24 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het negeren van de gesloten verklaring.

Verkeersongeval met letsel
VINKEVEEN Op dinsdagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Baambrugse Zuwe.

Omstreeks 17.15 uur reed een 56-jarige man uit Kamerik op een snorfiets over de Baambrugse Zuwe, waar hij tegen een langs de kant staande kliko opbotste. Hierdoor sloeg de man meerdere malen over de kop en kwam met zijn hoofd tegen de rijbaan aan. De man was buiten kennis en is door met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog onbekend.

Verkeerscontrole
OUDEWATER/MONTFOORT Op dinsdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Biezenpoortstraat, Zwier Regelinkstraat, Lijnbaan en de Vierbergenweg in Oudewater en op de Provincialeweg in Montfoort.

Tijdens de controle werden 14 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van een gordel. Ook werden 7 processen-verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. Twee werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en één automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Verkeerscontrole
ABCOUDE Op dinsdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Burgemeester des Tombeweg en de Amsterdamse Straatweg. Tussen 14.00 uur en 16.30 uur werden 5 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van een gordel, één voor niet handsfree bellen en één voor het rijden in een niet APK-gekeurde auto.

Verkeersongeval
WOERDEN Op dinsdagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de Haanwijk.

Omstreeks 14.15 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Harmelen over de Haanwijk, waar hij een groepje fietsers in wilde halen. Doordat hij niet genoeg rechts hield, kwam hij in botsing met een 13-jarige fietsster uit Harmelen. De jongen ging hierbij over de kop en kwam in het water terecht. Hij is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onbekend of het meisje letsel heeft opgelopen.

Verkeerscontrole
MONTFOORT Op dinsdag is een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg. Omstreeks 13.00 uur werden 4 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van een gordel, één proces-verbaal werd uitgeschreven voor het niet handsfree bellen en één voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.