Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 maart 2004


Onderwerp: speciale controles op verzoek van wijkagenten .


Op verzoek van de wijkagenten hebben agenten van het team Vorden/Warnsveld/ Steenderen en van het team Lochem/Gorssel vrijdagavond op specifieke plekken in hun werkgebied gecontroleerd op snelheid, verlichting en het gebruik van alcohol in het verkeer. De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden en om de veiligheid in het verkeer te vergroten. De resultaten waren voor wat betreft snelheid en alcoholgebruik zeer bemoedigend, het verlichtingsge-drag van fietsers blijft aandacht vragen.


In Warnsveld werd tussen 19:00 uur en 20:30 uur op de Breegraven op het snelheids-gedrag van het passerende verkeer gelet. Men mag hier 30 km per uur rijden en van de passanten waren er twee die te hard reden, respectievelijk 52 en 41.


In Lochem controleerden agenten tussen 19.00 en 20.30 uur op diverse locaties passerende fietsers en bromfietsers waarbij speciaal op de verlichting werd gelet. Hier werden 14 bekeuringen uitgeschreven. Vervolgens controleerde men op de Zutphenseweg passerende bestuurders op het gebruik van alcohol en van de 57 blaastesten bleek niemand een strafbare hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Verder werden er nog twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en voor een gladde band.


Ook in Harfsen werd later op de avond gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Van de 18 passanten bleek niemand strafbaar en ditzelfde bleek voor de 10 bestuurders die in Baak aan een blaastest werden onderworpen.


Vooral het feit, dat niemand met te veel alcohol in het verkeer werd aangetroffen stemt de politie tot tevredenheid.


Einde bericht



---- --