Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 30-03-2004

In een woning in de wijk Malburgen heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn 24-jarige ex-vriendin. Oplaaiend oud zeer en vermeende jaloezie bij de verdachte zouden er de aanleiding toe geweest zijn om zijn ex-vriendin meerdere malen te slaan, waardoor de vrouw enkele ogenschijnlijk lichte verwondingen opliep. Het slachtoffer vluchtte haar woning uit naar een nabij gelegen familielid. Daar zou de Arnhemmer vervolgens ook zijn verschenen en zouden ook nog handtastelijkheden hebben plaatsgevonden tussen de verdachte en het familielid. Inmiddels gewaarschuwde agenten hielden de verdachte Arnhemmer even later in de woning aan. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De vrouw heeft inmiddels later gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken bromfietser botst op auto

Publicatiedatum: 30-03-2004

De politie heeft maandagavond op de Apeldoornseweg in Arnhem een 58-jarige man uit die plaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De Arnhemmer reed omstreeks half zes op zijn bromfiets achterop de auto van een 24-jarige man uit Apeldoorn. Vermoedelijk had de Arnhemmer onvoldoende rechts gehouden. De Arnhemmer kwam bij de aanrijding te vallen en raakte licht gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Arnhemmer en namen hem mee naar het bureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 2,20 (ruim vier maal de toegestane hoeveelheid). De Arnhemse bromfietser moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - zes bestuurders naar verplichte verkeerscursus
Publicatiedatum: 30-03-2004

Zes bestuurders die de afgelopen maanden in Arnhem en omgeving door de politie waren onderschept met teveel drank op achter het stuur moeten naar de verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer). Een 75-jarige vrouw uit Arnhem moet zich laten onderwerpen aan een onderzoek naar haar rijvaardigheid bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen nadat zij in februari van dit jaar al spookrijdend over de Nelson Mandelabrug had gereden. Het rijbewijs van de Arnhemse blijft tot het einde van het onderzoek ongeldig. De overige zes bestuurders waren met drank op achter het stuur aangetroffen. Vier van hen waren betrokken bij verkeersongevallen. Het hoogste alcoholpromillage was destijds gemeten bij een 32-jarige Arnhemmer, die in januari op de Velperweg in zijn woonplaats een verkeersongeval zou hebben veroorzaakt. Van alle betrokkenen die nu naar de cursus moeten was destijds het rijbewijs ingevorderd. Deelnemers van de cursus zijn daarbij verplicht een deel van de kosten (ruim 500 euro) zelf voor hun rekening te nemen. Met de cursussen worden drankrijders bewuster gemaakt van de gevaren van alcohol in het verkeer. Geen medewerking verlenen aan de cursus kan leiden tot schorsing van de geldigheid van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - ruim 170 keer te hard bij snelheidscontroles
Publicatiedatum: 30-03-2004

In totaal 172 hardrijders zijn maandag door de radar van het verkeershand-havingsteam van de politie gesnapt bij snelheidscontroles in de gemeente Rheden. Het VHT controleerde tussen 07.15 en 10.00 uur op de Arnhemsestraatweg in Dieren. Van de ruim 2900 gecontroleerde passanten reden er 70 harder dan de voorgeschreven 80 km/u. Het leeuwendeel van de overtreders reed te hard op de Arnhemsestraatweg in Rheden: 102 stuks onder 1270 passanten. De hoogst gemeten snelheid van de controles is niet bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---