Politie Gelderland-Zuid


Vals geld aangetroffen, 3 jongens aangehouden


Zaterdag 27 maart heeft de politie in een horecagelegenheid aan de Heumenseweg in Wijchen een 15-jarige jongen uit Wijchen aangehouden die ervan wordt verdacht met vals geld betaald te hebben. De jongen had een consumptie besteld die hij betaalde met het valse bankbiljet en kreeg daarvoor wisselgeld terug. Een van de werknemers vermoedde dat het biljet vals was waarop de politie werd gewaarschuwd. De Wijchense jongen werd vervolgens aangehouden. Hij was in het gezelschap van een 17-jarige jongen eveneens uit Wijchen. Agenten herkenden deze jongen ambtshalve van een video-opname gemaakt in een horecagelegenheid aan de Acaciastraat waar een week eerder ook met vals geld was betaald. Hierop is ook de 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.
De twee horeca-eigenaren deden aangifte van het aantreffen van vals geld.

Het ingestelde politieonderzoek leidde gisteren tot de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Wijchen die ervan wordt verdacht de maker te zijn van het valse geld. Ook tegen deze jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Het valse geld betrof een geringe hoeveelheid valse bankbiljetten. De politie heeft het onderzoek naar het valse geld inmiddels afgerond.


Wijchen, 30 maart 2004

Marie-José Verkade
telefoon (06) 53 35 93 79



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --