Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreigen ex-vrouw
Publicatiedatum: 31-03-2004

Een 49-jarige Arnhemmer is dinsdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van het bedreigen met geweld van zijn 48-jarige ex-vrouw. De man zou dinsdagavond gedreigd hebben zijn ex-vrouw iets aan te doen in haar woning, waarop de vrouw de woning uitvluchtte en de politie waarschuwde. Die trof de Arnhemmer gewond in de woning aan nadat hij zich kennelijk met geweld toegang had verschaft. Ook zou hij een puppy, die in de woning verbleef hebben willen meenemen. De agenten hielden de Arnhemmer aan. De puppy is later aan de vrouw teruggegeven. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan en de verdacht is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - flinke schade en gewonde bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 31-03-2004

Bij een verkeersongeval tussen een bedrijfsauto met aanhanger en een personenauto op de Amsterdamseweg in Arnhem is dinsdagochtend flinke schade ontstaan. Een 35-jarige Arnhemmer liep daarbij nekletsel op en is naar het ziekenhuis gebracht, de andere bestuurder, een 19-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, kwam met de schrik vrij. Het ongeval deed zich omstreeks half twaalf voor toen een 19-jarige Arnhemmer met zijn bedrijfsauto, waarachter een aanhanger waarop een grasmaaier was geladen, tijdens het rijden merkte dat zijn auto haperde. Hierop wilde hij in de middenberm stoppen. De 35-jarige Arnhemmer botste daarbij achterop de 19-jarige. De bestelauto met aanhanger kantelde hierdoor en kwam in de middenberm terecht. De personenauto van het slachtoffer kwam midden op de rijbaan tot stilstand. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op. Tegen de 19-jarige wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - ruim 500 euro boete na dumpen afval

Publicatiedatum: 31-03-2004

Een 19-jarige man uit Oosterbeek heeft dinsdagavond van de politie een boete gekregen van 560 euro voor het dumpen van afval langs de autosnelweg A-348, ter hoogte van Rheden. Getuigen hadden dit gezien en waarschuwden de politie. Agenten stuitten bij hun onderzoek op een hoeveelheid van enkele honderden klinkers in de berm, maar de veroorzaker bleek inmiddels verdwenen. De verdachte kon even later aan de hand van het door de getuigen opgenomen kenteken elders in Arnhem worden opgespoord. De Oosterbeker verklaarde de klinkers te hebben geladen in Rheden en was van plan geweest bij iemand te gaan bestraten. Onderweg zou hij echter een lekke band hebben gekregen waarop hij zich genoodzaakt zag de lading stenen in de berm te gooien met de bedoeling ze daar achter te laten. De partij klinkers moet nu worden geborgen door de wegbeheerder (Provincie Gelderland). De rekening daarvan zal ook aan de Oosterbeker worden gepresenteerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijden door rood: rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 31-03-2004

Surveillerende agenten hebben dinsdagavond het rijbewijs afgenomen van een 23-jarige Nijmeegse automobilist, nadat hij tot twee keer toe het rode verkeerslicht genegeerd had op de Velperweg in zijn woonplaats. De agenten zagen de Nijmegenaar even na tien uur 's avonds over de Velperweg richting Velp rijden. Op de kruising met de Verlengde Hoflaan zagen zij hem onverminderd door rood de kruising oversteken om dat vervolgens even later nogmaals te doen nabij de kruising met de Vosdijk. De Nijmegenaar reed toen zelfs om twee wachtende auto's heen via het voorsorteervak naar links om daarna rechtdoor te rijden. De agenten zetten de Nijmegenaar aan de kant en besloten het rijbewijs van de man in te vorderen vanwege de risico's die hij op dat moment genomen had. Volgens de politie was er in beide gevallen sprake van een aanzienlijke drukte op de weg en mocht het een wonder heten dat er zich geen ongevallen hadden voorgedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 31-03-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag bij snelheidscontroles in het politiedistrict Arnhem-Veluwezoom 122 bestuurders geflitst die te hard reden. Het VHT controleerde op wegen zowel binnen als buiten de bebouwde kom in Arnhem (Hoenderloseweg en Bakenbergseweg), Rheden (Arnhemsestraatweg) en Spankeren (Zutphensestraatweg). Het hoogste aantal overtredingen werd bereikt bij de controle op de Bakenbergseweg in Arnhem. Daar reden tussen 12.15 en 14.50 uur 60 van de 416 gecontroleerde voertuigen harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Bij deze controle werd tevens de hoogst gemeten snelheid geregistreerd: 106 km/u, een overschrijding van 56 km/u. Alle overtreders kunnen binnenkort een boete thuis verwachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden