Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 13-02-2004

Eric Dikeb reikt prijs uit aan de leukste Carnavalsvierder van 2004.

Carnaval in Nederland is nergens hetzelfde, elke regio heeft zo zijn eigen Carnavalscultuur. In een regio zijn er zelfs verschillen tussen dorpen onderling. Maar één ding hebben ze gemeen, elke Carnavalsvierder is ijdel. Weken en soms maanden wordt er gesleuteld aan outfits om tijdens het feest der feesten iedereen te kunnen imponeren. Komend Carnaval kun je niet alleen indruk maken op je omgeving, plaats je leukste foto's op www.carnavalsverkiezingen.nl en laat iedereen stemmen op jouw leukste carnavalsfoto. Het werkt heel simpel, is geheel gratis en je kunt mooie prijzen winnen. Eric Dikeb, de maker van de hit 'de Pizzahut', zal 3 april de prijzen gaan uitreiken.

De Carnavalsfotoboeken van 2002 en 2003 nog steeds online: Kroegenweb.nl, initiatiefnemer van www.carnavalsverkiezingen.nl, stuurt alweer voor het derde jaar fototeams het land in om Carnaval te registreren. Vorig jaar zijn er ruim 15.000 foto's gemaakt en ze staan, net als de foto's van 2002, allemaal nog steeds online.

Kroegenweb.nl is inmiddels uitgegroeid tot de meest dynamische stapwebsite van Nederland en heeft als doel je avondje uit te laten herbeleven. Wekelijks worden tijdens de weekeinden en evenementen foto's gemaakt in zowel cafés als op straat. Alle gemaakte foto's blijven online waardoor het fotoarchief al meer dan 200.000 stapfoto's bevat.

Carnaval 2004 grootser en interactiever dan ooit:
Dit jaar wil Kroegenweb.nl zo'n 20.000 foto's maken van de feestgangers in de diverse steden en dorpen. Maar daarmee registreer je nog maar een klein gedeelte van het Carnaval. Daarom roept Kroegenweb.nl elke Carnavalist op gratis een eigen website aan te maken op www.carnavalsverkiezingen.nl. Deze website bevat onder andere een gastenboek en fotoboek waarin men 150(!) foto's kan plaatsen. In de week na Carnaval kies jij je leukste foto die mee doet aan de verkiezingen. Twee weken lang kunnen bezoekers van Kroegenweb.nl stemmen.

Prijzen van BenQ:
BenQ stelt het prijzenpakket ter waarde van E 2.500,- ter beschikking. Je kunt een BENQ FP767 12 ms twv E 600,- winnen, deze LCD monitor is een sensatie voor gamers met zijn 12ms reactietijd. Daarnaast zijn er vijf BENQ DC S30 twv E 299,- te winnen, dit is een digitale camera, MP3-speler , FM-radio, en digitale camcorder in één.

BenQ is een consumenten electronica concern dat zich op de luchtige kant van technologie en lifestyle richt. Plezier beleven aan technologie is belangrijk met name nu dit een steeds belangrijkere plaats in ons leven inneemt. De traditionele grens tussen werk en ontspanning, jong en oud, expert en consument zal steeds verder vervagen. Enjoyment Matters.

Napret groter dan ooit;
De verwachting is dat duizenden Carnavalisten zo'n website gaan aanmaken waardoor er vele tienduizenden carnavalsfoto's online komen. Hiermee zal de napret groter zijn dan ooit.


---

Aanvullende informatie:

Kroegenweb.nl:
Is een initiatief van Admium
Bestaat inmiddels 3 jaar en stelt de caféondernemers in staat via een simpel beheersysteem met één druk op de knop zijn foto's, evenementen, etc, zowel op Kroegenweb.nl als op zijn eigen website te plaatsen. heeft al meer dan 2.500.000 bezoekers gehad.
heeft in 2003 28 miljoen pageviews gehad
heeft al 530 cafes online staan
heeft 22 stadspagina's
werkt samen met cafe.pagina.nl, www.12move.nl, www.tiscali.nl heeft als sponsors:
Flügel
JVH-Gaming
Jan Vis Agency
BenQ

Contactgegevens:
Kroegenweb.nl
Nijverheidsweg Noord 60
3812 PM Amersfoort
Jan-Henk Bouman
janhenk@kroegenweb.nl
033-4699924 - 06-20392578
Beeldmateriaal op www.kroegenweb.nl/carnavalbeelden.php

---- --