Ingezonden persbericht


Persbericht

Almelo,29 maart 2004

Opening kunstproject
Zaterdag 3 april wordt in de Stadsvijver aan de Zetkinstraat in het centrum van Almelo het kunstwerk 'Waterrelaties' van de jonge kunstenaar Stephan Englisch onthuld. Gedeputeerde van de provincie Overijssel de heer J. Kristen verricht de openingshandeling samen met de Almelose wethouder van cultuur de heer H. Isendoorn, plaatsvervangend watergraaf de heer W. Kuipers van waterschap Regge en Dinkel en mevrouw K. Feenstra van de Adviescommissie Beeldende Kunst van de gemeente Almelo. Presentator Peter Schoof van RTV-Oost stelt de sprekers aan het publiek voor.

Watergeluidsoverlast
Het Amsterdamse 'Watergeluidsoverlastorkest' verzorgt in en rond de Stadsvijver een interactief optreden met 'waterinstrumenten' waarbij het publiek wordt uitgenodigd mee te doen. Verder omlijst het Almelose blazerseensemble 'The Kings Trumpets' de opening muzikaal. Dit is een kersvers trompet-ensemble van de Muziekschool Twente onder leiding van muziekschooldocent Frank van Nus.

'Waterrelaties' onderdeel Kwartier
Het kunstwerk 'Waterrelaties' maakt deel uit van het project 'Kwartier.' In dit kader realiseren vier jonge kunstenaars gedurende het jaar 2004 ieder gedurende drie maanden een kunstwerk op een zelfgekozen locatie in de openbare ruimte binnen de gemeente Almelo. Stephan Englisch is de tweede kunstenaar binnen dit project, dat de gemeente Almelo organiseert met behulp van provinciale subsidie.

Werk Stephan Englisch
'Waterrelaties' bestaat uit tien grote foto's die drijven in de Stadsvijver. Stephan Englisch heeft voor dit project een wandeling langs de gemeentegrens van Almelo gemaakt. Overal waar een waterloop de gemeentegrens kruist, maakte hij twee foto's. Eén foto in de richting van het geografisch centrum van Almelo, de andere precies de andere kant uit. In iedere gepresenteerde foto zijn beide richtingen samengebracht.

Aanvang opening
De opening van het kunstproject a.s. zaterdag vindt plaats bij het restaurant Kreta in de Stadsvijver. Vanaf de omringende kade kan het publiek de openingshandeling volgen en meedoen met het 'Watergeluidsoverlastorkest.' Aanvang is 16.00 uur.



Ingezonden persbericht