CDA

CDA
31-03-04
CDAV start jaarthema Mobiliteit en Emancipatie op ledendag zaterdag 3 april

Zaterdag 3 april a.s. vindt in het NH-hotel (aan het Jaarbeursplein) te Utrecht de ledendag van het CDA-Vrouwenberaad plaats.

Tijdens deze ledendag wordt het nieuwe jaarthema Mobiliteit en Emancipatie gepresenteerd. Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat zal een toespraak houden. Het politieke deel van de ledendag begint om 13.30 uur en duurt tot circa 15.00 uur.

Mobiliteit verschaft toegang tot de samenleving, en werkt in die zin emanciperend. Er is een direct verband tussen emancipatie en mobiliteit en tussen emancipatie, levensloopbeleid en mobiliteit. Vanuit die invalshoek discussiëren de leden en afdelingen van het CDAV tot eind 2004 aan de hand van een discussienotitie over emancipatie en mobiliteit.

Gerda Kempen-van Dommelen (voorzitter van de projectgroep jaarthema 2004 en bestuurslid van het CDAV) zal om 13.30 uur het jaarthema en de discussienotitie presenteren. Daarna is er een inleiding door minister Peijs. Na een presentatie van Wil Sluis (partner Sluis Van der Steen Advies en Management en interim-directeur VenM), volgt een paneldiscussie over het jaarthema.
In het panel hebben zitting minister Karla Peijs, Corien Wortmann (plaatsvervangend directeur op het ministerie van Verkeer en Waterstaat, en nr. 4 op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen), Wil Sluis, Alice van den Nieuwboer (consultant Twynstra Gudde) en Lisette de Jongh Swemer (consultant Cap Gemini Ernst & Young)
Om circa 15.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

s Ochtends is het huishoudelijk deel van de ledendag. Dit gedeelte wordt voorgezeten door Hester Maij, vice voorzitter CDAV. Zij neemt het voorzitterschap waar, omdat Annet Doesburg een week geleden om persoonlijke redenen is teruggetreden als voorzitter van het CDAV.