Ingezonden persbericht


TT Circuit Assen, 3 april 2004

Groots spektakel op eerste dag Dutch Truck Grand Prix

De kop is eraf. De eerste dag van de tweedaagse Dutch Truck Grand Prix zit erop. Het was Jochen Hahn die met Mercedes als winnaar van de Cup Race in de klasse van de Race Trucks werd afgevlagd. Een zwaar bevochten zege want rondenlang ging Frankie Vojtisek in Renault aan de leiding, op de voet gevolgd door Stuart Oliver.

Maar halverwege de race moest Stuart Oliver zich melden in de pitlane om daar een stop and go penalty te ondergaan. Hij was namelijk veroorzaker van een schuiver waarbij twee wagens waren betrokken. Door het oponthoud viel Oliver behoorlijk terug en moest hij zich weer op zien te werken. Dat ging moeilijk op het door de regen glad geworden TT Circuit Assen, maar Oliver wist wel de snelste raceronde op zijn naam te zetten en uiteindelijk toch tweede te worden.

Vojtisek leek de winst in de zak te hebben na het gedwongen terugvallen van Oliver, maar een botsing met Daniël Seitler zorgde ervoor dat ook hij werd uitgeschakeld. Daardoor kon Hahn de overwinning naar zich toe trekken in een race die bol stond van spektakel. Door de regenval deden zich erg spektaculaire taferelen voor, waarbij ook de IJhorster Cees Zandbergen een rol speelde. Terwijl Zandbergen de derde snelste tijd op de klokken zetten, spinde hij op het gladde asfalt en kwam in de grindbak tot stilstand. Voor hem was deze eerste cuprace voorbij.

Beste Nederlander werd Nimda Kraal uit Hoogeveen met zijn Scania. Hij werd gevolgd door Tim van Drunnen (Rotterman) eveneens in een Scania.

De belangrijkste klasse is die van de SuperRace Trucks. Zij hebben zaterdag een kwalificatierace gehad. De uitslag hiervan is bepalend voor de startopstelling van morgen. Die kwalificatierace pakte voor de Duitser Markus Oestereich. (VW). Een prachtige prestatie met de Volkwagen die voor het eerst in Europa aan een trukrace meedeed.

De kwalificatierace van de Super race Karts werd na drie ronden afgebroken, omdat een van de karts, die van Steve Johns, in de vangrail belandde. Johns moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De 3000 bezoekers die op deze eerste dag waren afgekomen keerden enthousiast huiswaarts. Zondag gaat het programma verder vanaf 09.30 uur. Ook dan komen Super Race Truck, Race Truck en karts in de baan voor de ongetwijfeld enerverende tweede dag van de Dutch Truck Grand Prix.

*******************


Ingezonden persbericht