BNSP

Lezingencyclus Urban China 2020

Onder de naam Urban China 2020 organiseren de Dynamic City Foundation (DCF) en de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen (BNSP) een lezingencyclus over de belangrijkste thema's rond de stedelijke ontwikkelingen in China. De lezingen worden gehouden in het nieuwe gebouw van Arcam in Amsterdam. De Dynamic City Foundation wil antwoord geven op de enorme bouwopgave waar China voor staat. Het land wil vóór het jaar 2020 vierhonderd nieuwe steden bouwen. Door bundeling van een aantal jonge onderzoekers en ontwerpers uit meerdere disciplines wil de stichting zoveel mogelijk essentiële aspecten van de nieuw te ontwikkelen steden in kaart brengen.
Door bundeling van een aantal jonge onderzoekers en ontwerpers uit meerdere disciplines wil de stichting zoveel mogelijk essentiële aspecten van de nieuw te ontwikkelen steden in kaart brengen. De resultaten zullen bestaan uit een boek, een maquette en een interactieve website. De ontwerpen zullen een onderdeel vormen van de integrale strategie van de CDF die oplossingen aandraagt voor de ontwikkeling van nieuwe stedelijke gebieden, genaamd Dynamic Density. De lezingencyclus is de start van het project dat het komend jaar zal plaatsvinden. Per avond zullen de belangrijkste thema's die schuilgaan achter het huidige verstedelijkingsproces worden belicht vanuit een sociologisch, stedenbouwkundige en architectonisch perspectief.

Het programma Urban China 2020
6 april
Thema: Stedelijke identiteit
Sprekers:
ASiA Institute(UvA): Introductie op de Chinese moderniteit Ir. Gert Urhahn (stedenbouwkundige): Tussen orde en chaos Ir. Jun Wu (architect): het Chinese stedelijke netwerk

13 april:
Thema: Planning
Sprekers:
Ir. Fons Verheijen (architect): Een architect in China Drs. Gosewijn van Beek (socioloog): consumerism in the city Prof. Dr. Ton Kreukels (Planoloog): Stedelijke planning in China

20 april
Thema: Economie en politiek
Sprekers:
Ir. Neville Mars (architect): Inleiding over het project Urban China 2020
Dr. Leo Douw (UVA): China's sociaal-economische geografie Dr. Eduard Vermeer (sociaal econoom): Nieuwe zakelijke ontwikkelingen in Oost Azië.
Paneldiscussie met de sprekers en het publiek. Gespreksleider: Neville Mars.

In: ARCAM, Prins Hendrikkade 600, Amsterdam. Aanvang: 19.00 uur. Toegangsprijzen: 55 euro voor drie avonden. BNSP-leden betalen 45 euro voor drie avonden. Toegangsprijs voor één avond: 20 euro. Aanmelden alleen bij secretariaat@bnsp.nl of 020 4273427. Voor een inhoudelijke toelichting op de lezingen of het project Urban China 2020: zie www.dynamiccity.org.


02 mrt 04 15:50