Politie Groningen

Persberichten dinsdag 6 april 2004

Provincie Groningen 06-04-2004 -

Groningen: krattendief aangehouden
De politie hield maandagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aan voor het stelen van twee kratten met lege flessen aan de achterzijde van een horecagelegenheid van de Vismarkt. De man werd tijdens de diefstal aangesproken door getuigen en zette de kratten tijdelijk in een parkeergarage. Bij het naar buiten komen werd hij aangehouden. De kratten gingen terug naar de horecaondernemer die aangifte doet. De verdachte, die veelvuldig in beeld is bij de politie, wordt voorgeleid en zit vast.

Groningen: controle bij spoorwegovergangen
In het kader van de actie stop bij rood van de KLPD spoorwegpolitie werd in samenwerking met Regiopolitie Groningen maandagochtend bij spoorwegovergangen in Haren en Groningen gecontroleerd. In totaal werden tien processen-verbaal uitgeschreven waarvan acht Halt-verwijzingen. Er werd gecontroleerd in Haren bij de Hoge Hereweg, Waterhuizerweg en Oude Middelhorst. In Groningen bij de Lodewijkstraat, Peizerweg, Paterswoldseweg en Hoendiep.

Groningen: aanrijding met brommer
Op de kruising van het Damsterdiep met het Balkgat werd een 61-jarige bromfietser uit Groningen aangereden door een automobilist. De bromfietser liep een aantal verwondingen op en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist reed door na de botsing. Er is een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de automobilist.

Aduard: vlees afkomstig van inbraak in restaurant
De grote partij vlees die de politie afgelopen woensdagnacht in een woning in Hoogezand aantrof, is afkomstig uit Aduard. Onderzoek wees uit dat het vlees afkomstig was van een inbraak uit een schuur, behorende bij een restaurant aan de Friesestraatweg in Aduard. In de woning werden vier verdachten aangehouden. Van de vier verdachten zitten nog twee mannen vast. Zij bekenden de inbraak te hebben gepleegd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de verdachten.

Veendam: gewonde bij aanrijding
Bij een verkeersongeval aan de Ommelanderwijk in Veendam, is maandagavond een 39-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn gewond geraakt. De man raakte door onbekende doorzaak de controle over zijn auto kwijt en botste tegen een boom. De automobilist, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep borstletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen. Zijn auto is door een berger afgevoerd. In het ziekenhuis is van de verdachte een bloedproef genomen ter vaststelling van het bloedalcoholgehalte.

Scharmer: tankauto lek na botsing
Een tankauto, geladen met 7000 liter LPG en bestuurd door een 58-jarige man uit Hoogeveen, raakte maandagavond beschadigd na een botsing met een personenauto op de noordelijke rijbaan van de autosnelweg A7, ter hoogte van Scharmer. De bestuurder van de personenauto, een 30-jarige man uit Veendam, raakte ter hoogte van de parkeerplaats Dikke Linde de controle over zijn auto kwijt en kwam in de middenberm terecht. Daar botste hij tegen de middenbermgeleiding waarna de auto stuurloos werd en tegen de zijkant van de tankauto botste. Bij de botsing werd een regelkast aan de tanker geraakt tengevolge waarvan een klein lek in een leiding ontstond. De tank zelf bleef onbeschadigd. Onder leiding van de brandweer werd de leiding geopend waarna gecontroleerd ongeveer 20 liter LPG uit de leiding werd geloosd. Daarvoor werd een waternevel rond de tankauto gelegd om te voorkomen dat LPG zich in de omgeving zou verspreiden. Om een maximale veiligheid voor de directe omgeving te garanderen werden de beide rijbanen van de A7 afgesloten, alsmede de parallelrijbaan (Bieleveldslaan) ten noorden van de A7. Halverwege de lossingprocedure werd de zuidbaan van de A7 weer vrijgegeven. De noordbaan en de Bieleveldslaan zijn tot ongeveer 23.30 uur afgesloten geweest. De bestuurder van de personenauto raakte licht gewond en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. In verband met mogelijk gebruik van alcohol en/of drugs is van de man een bloedproef genomen. Na verhoor en onderzoek in het ziekenhuis is de verdachte heengezonden. Nadat de leiding van de tankauto was geleegd kon de wagen op eigen kracht, maar wel onder begeleiding van de politie, verder rijden. De wagen is overgebracht naar een losstation in Almelo.

Winschoten: bromfietsster gewond
Een 16-jarige bromfietsster uit Oude Pekela is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Udesweg in Winschoten. Het slachtoffer kreeg op de kruising met de Amstelstraat geen voorrang van een personenauto, bestuurd door een 48-jarige man uit Vlagtwedde. Ze werd aangereden en kwam te vallen. De bromfietsster liep beenletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Grijpskerk: controle autogordels
De politie heeft maandagmiddag een controle op het dragen van autogordels gehouden op de Friesestraatweg in Grijpskerk. Er werden 40 autos gecontroleerd. Twee mensen kregen een boete van 45 euro voor het niet dragen van de gordel.

Appingedam: snelheidscontrole
Op de Rijksweg N33 ter hoogte van Appingedam hield de politie maandagmiddag een snelheidscontrole. Van 145 voertuigen werd de snelheid gemeten. Elf bestuurders reden harden dan de in verband met werkzaamheden maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km.