CARE NEDERLAND

Terugtreden Directeur CARE Nederland

Den Haag, 6 april 2004


Paul Meijs, directeur CARE Nederland, heeft deze week bekend gemaakt dat hij per 1 oktober aanstaande de organisatie gaat verlaten. Aan het bestuur en het personeel liet hij weten al enige tijd de wens te koesteren om zich als zelfstandig adviseur/interim manager met ontwikkelingssamenwerking bezig te gaan houden als het proces van aansluiting bij CARE International tot een goed einde zou zijn gebracht. Samen met bestuur en personeel acht hij deze mijlpaal in de bestaansgeschiedenis van de organisatie bereikt. Het bestuur heeft de procedure voor het zoeken naar een opvolger in gang gezet.

In 1993 werd Paul Meijs door een aantal Nederlandse ontwikkelingsorganisaties gevraagd de Dutch Relief Agency (DRA) op te zetten. Aanvankelijk was de organisatie een samenwerkingsverband om de inspanningen van de initiatiefnemers op het gebied van noodhulp en wederopbouwhulp te bundelen. Al snel ging DRA daarnaast ook zelf projecten in uitvoering nemen, zoals in Rwanda en Bosnië, en ontstonden hechte relaties met de Nederlandse overheid, de Europese Unie, het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen en een groot aantal andere donoren.

Langzaam maar zeker groeide DRA.s reputatie als wederopbouwspecialist en het volume van de hulpverlening. Naarmate de complexiteit van ontwikkelingssamenwerking toenam en daardoor aan de professionaliteit van hulpverlening steeds hogere eisen werden gesteld, groeide ook de behoefte aan internationale samenwerking. In 2001 sloot DRA zich daarom aan bij CARE International en werd de naam gewijzigd in CARE Nederland.

Contact:Paul Meijs, CARE Nederland
Juffrouw Idastraat 11
2513 BE Den Haag
Telefoon: 070 . 310 50 50
Fax: 070 . 356 07 53
E-mail: paul.meijs@carenederland.org
Website: http://www.carenederland.org


06 apr 04 10:29