Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 april 2004


Apeldoorn - gewapende overval op cafetaria


Een nog onbekende man heeft maandagavond en gewapende overval gepleegd op een medewerker van een cafetaria aan het Mercatorplein in Apeldoorn. De overvaller kwam omstreeks 22.30 uur de cafetaria binnen en eiste onder bedreiging van een onbekend steekvoorwerp geld uit de kassa.
Nadat de medewerker geld had afgegeven, verdween de man in de richting van de Nobelstraat.
Bij een zoekactie van de politie werd de overvaller niet aangetroffen. De verdachte droeg een donkere bivakmuts en was verder gekleed in donkere kleding en donkere schoenen. De politie verzoekt getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.


Apeldoorn - Ongeval


Een 42 jarige inwoonster uit Apeldoorn raakte maandag omstreeks 11.40 uur gewond. De vrouw reed op een Spartamet over de 1e Wormenseweg en was tegen de achterzijde van een geparkeerde auto gebotst. Zij liep hierbij verwondingen op in haar gezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Teveel gedronken


Werd vannacht rond 02.10 uur op de Jachtlaan een 22 jarige automobilist uit Apeldoorn gecontroleerd. Hij blies 0,6 prom. Een 34 jarige bestuurder uit Apeldoorn blies vannacht rond 03.30 uur op de Europaweg 0,8 prom. Beiden kunnen een boete tegemoet zien.


Apeldoorn - In bouwketen ingebroken


Op het bouwterrein aan de Bouwe Landlaan werden afgelopen weekend in twee bouwketen ingebroken. Men had van de keten de luiken weggebroken. Er werd een behoorlijke ravage aangericht en er werden goederen vernield. In een keet werd getracht brand te stichten. De schade is nog niet bekend.


Apeldoorn - Dagvaarding voor winkeldief


Bij een supermarkt aan de Hofstraat werd maandag rond 15.50 uur een 32 jarige inwoner uit Vaassen betrapt. De man wilde een pak hagelslag van 1,15 Euro wegnemen zonder te betalen. De man werd aangehouden en op het politiebureau werd hem vanwege recidive een dagvaarding uitgereikt.


Apeldoorn - Bromfietscontrole


Werd maandagmorgen aan de Waleweingaarde een bromfietscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen:
18x overschrijding van de constructiesnelheid

3x negeren gesloten verklaring

3x niet dragen helm

3x ondeugdelijke reminrichting

2x fietspad gebruiken

1x geen gele plaat

1x geen deugdelijke claxon

1x rijden door rood licht

1x niet in bezit van bromfietscertificaat.


Maandag werd rond 17.30 uur een 22 jarige bestuurder van een bromfiets uit Enschede gecontroleerd op de Kayersdijk. De volgende overtredingen werden geconstateerd: de man droeg geen helm, was niet in het bezit van een bromfietscertificaat, had geen verzekeringspapieren, de bromfiets had valse platen en een onjuist verzekeringsplaatje. Verder was de technische staat van de bromfiets niet in orde. De man kan verschillende boeten tegemoet zien en de bromfiets werd meegenomen naar het bureau.


Hoenderlo - Controles


Maandagmiddag werd gecontroleerd aan de Krimweg en de Apeldoornseweg. Op de Krimweg reden zeven bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Op de Apeldoornseweg werd een bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de gordel en een bestuurder voor het voeren van de mistlichten. Er werden drie gordeldieren uitgereikt.


Loenen - Controles


Op de Hoofdweg en de Eerbeekseweg werd maandagavond gecontroleerd. Op zowel de Hoofdweg als de Eerbeekseweg werden twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Verder werden bekeuringen opgemaakt voor het niet dragen van de gordel (Hoofdweg) en het voeren van mistlichten (Eerbeekseweg).


Apeldoorn - Rood licht


Werd maandag gecontroleerd op verschillende locaties. Vier bestuurders reden door het rode licht en kunnen een boete tegemoet zien.


Apeldoorn - Controle


Werd maandag een verkeerscontrole gehouden aan de Lupineweg. Er werd twee maal bekeurd voor het rijden in geslotenverklaring en twee maal voor het niet dragen van de autogordel.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --