Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Definitieve discotheek Barendrecht bij Vaanplein; nog geen duidelijkheid over tijdelijke discolocatie

BARENDRECHT (Dinsdag 6 april 2004) - Barendrecht krijgt een discotheek ten noorden van bedrijvenpark Vaanpark, in de directe nabijheid van het Vaanplein. Die conclusie kan worden getrokken naar aanleiding van de gisteravond gehouden vergadering van de raadscommissie Samenlevingszaken. Deze kleinschalige discotheek wordt, zo luidt het advies van een ruime meerderheid van de fracties, bij voorkeur gerund door een commerciële exploitant. Bovendien zien de meeste partijen het liefst een discotheek in combinatie met een bredere jongerenvoorziening. Met de bouw van de discotheek moet in 2006 worden begonnen, zodat deze uiterlijk begin 2007 de deuren kan openen. De discotheek zal primair gericht zijn op Barendrechtse jongeren.

CDA, VVD, SGP/ChristenUnie en GroenLinks vinden de locatie ten noorden van Vaanpark het meest geschikt voor de definitieve vestiging van een discotheek. De PvdA heeft een voorkeur voor de Kilweg, nabij de vestigingen van Johannes Calvijn en Walburg. Dat geldt ook voor D66 maar die partij heeft de locatie ten noorden van bedrijvenpark Vaanpark als tweede keus. Probleem is echter dat die plek pas in 2006 beschikbaar is vanwege het ondergronds brengen van de hoogspanningsleiding en het nog inklinken van de geluidswal. Daarom moet er in Barendrecht tot die tijd ook een tijdelijke discotheek komen.

Locatie tijdelijke discotheek nog onduidelijk
Op welke locatie de tijdelijke discotheek moet komen is echter ook na de commissievergadering van gisteravond nog niet duidelijk. De commissieleden en acht insprekers wisselden lang van gedachten zonder concreet resultaat. Wel werd afgesproken dat het college van burgemeester en wethouders ten aanzien van de tijdelijke disco voor vier locaties alle ruimtelijke en financiële voor- en nadelen nog eens uitgebreid op papier zet. Het gaat hierbij om de volgende locaties:

Bij de Kilweg, nabij Johannes Calvijn en Walburg (= locatie Vrouwenpolder) De voormalige Hooimeijer-fabriek aan de 2e Barendrechtseweg Een eventueel leegstaand bedrijfspand op bedrijvenpark Vaanpark Ten zuiden van het Infocentrum Carnisselande/Portland.

Definitieve besluitvorming
De gemeenteraad zal ten aanzien van de tijdelijke disco aan de hand van de door b&w te maken inventarisatie in de vergadering van maandag 26 april aanstaande de knoop doorhakken. Als dit besluit eenmaal is genomen, dan kan deze tijdelijke disco afhankelijk van de gekozen locatie en overeenstemming met de ondernemers snel klaar zijn. In de vergadering van 26 april neemt de raad ook het formele besluit over de definitieve discotheek, maar gezien de stemverhouding tijdens de commissievergadering is de keus voor de locatie ten noorden van Vaanpark eigenlijk al zeker.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht