I BENELUX

De Telefoongids B.V. gaat Europees

Persbericht
6 april 2004


- YBR Groep wordt Nederlandse vennootschap
- Combinatie De Telefoongids BV met marktleiders Fonecta (Finland) en
Mediatel (Centraal Europa) in één klap grote internationale speler

Menno Antal (3i) 'Schaalvergroting biedt nieuwe Groep kansen en markten in heel Europa'

Londen/Amsterdam, dinsdag 6 april 2004 - vandaag wordt officieel de oprichting bekend gemaakt van de Yellow Brick Road Group, een nieuw bedrijf waarin het Nederlandse De Telefoongids BV samen wordt gevoegd met het Finse Fonecta en het Centraal-Europese Mediatel, dat actief is in Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije.

De YBR Groep, zoals de naam zal luiden, zal in het eerste jaar van haar bestaan naar verwachting een winst maken voor belasting, aflossing van rente en afwaarderingen van circa Euro 160 miljoen. De Britse zakenkrant de Financial Times becijfert de waarde van de Groep op circa 2 miljard Euro.

De Nederlandse topman Lex Cohen van De Telefoongids BV blijft verantwoordelijk voor het Nederlandse (en tevens het grootste) deel van YBR Groep. De Groep is in één klap een van de grootste Europese uitgevers van telefoongidsen.

Menno Antal, directeur Benelux van investeerder 3i was verantwoordelijk voor de investering van 3i in De Telefoongids BV in november 2002. Antal is enthousiast over de nieuwe Europese onderneming: 'We hebben met deze transactie drie bedrijven losgemaakt uit hun structuur en vervolgens samengevoegd in één sterke onderneming. Door de schaalvergroting die dit oplevert, de spreiding van de nieuwe Groep over heel Europa én door de deskundigheid van het management ontstaan vele nieuwe kansen. De Groep zal in de komende tijd groeien, zowel op eigen kracht als door overnames.'

Nieuwe producten en diensten
Menno Antal: 'Door het ontstaan van dit nieuwe bedrijf zullen de drie partijen kunnen profiteren van elkaars technologie en knowhow. Daardoor zullen voortdurend nieuwe producten en diensten ontstaan die door de Groep in heel Europa kunnen worden aangeboden. We willen hierin voorop lopen en streven nadrukkelijk naar marktleiderschap. Bijzonder is ook dat de Groep een Nederlandse vennootschap zal zijn.'

De bedrijven Fonecta en Mediatel waarmee De Telefoongids BV nu samengaat, zijn eigendom van 3i en VS&A Communications Partners III, LP, een private equity fonds dat gelieerd is aan de Amerikaanse bank Veronis Suhler Stevensons. Beide aandeelhouders zijn eensluidend positief over de nieuwe Groep.

NOOT voor de redactie

Afzender van dit persbericht is 3i Benelux.

Perscontacten via Charles Huijskens, 06 - 53 10 50 72.

Of rechtstreeks met Menno Antal, Local Director 3i Benelux, tel. nr.
020 - 305 7444.


06 apr 04 12:59