Gemeente Leiden

Persbericht

Tuinafval? Gebruik de GreenBag!

Publicatiedatum: 5 april 2004

In het voorjaar worden veel tuinen weer zomer klaar gemaakt. De GFT-wijkcontainers kunnen zoveel afvoer van tuingroen niet aan. Naast de takkenwagen van de gemeente Leiden, die in het snoeiseizoen takkenbossen op afspraak ophaalt, is er nu ook de GreenBag. Op maandag 5 april werd het eerste exemplaar uitgereikt aan wethouder Van de Sande, in zijn functie van voorzitter van de GEVULEI. Hij ontving de eerste GreenBag uit handen van de coördinator van het Servicepunt Woonomgeving. De GreenBag is gratis af te halen bij het Servicepunt Woonomgeving en bij de onderkomens van Wijkbeheer.

Het aanbod van tuinafval is seizoensgebonden. In de lente en de herfst verdwijnt veel tuinafval in de containers voor restafval vanwege de beperkte inhoud van de GFT-containers. Dan zijn deze containers niet berekend op de grote hoeveelheden snoeiafval uit de tuin. De GreenBag biedt de oplossing voor dit probleem. De GreenBag maakt het mogelijk om grote hoeveelheden tuinafval aan te bieden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het bespaart ook verwerkingskosten.

Wat gaat er in de GreenBag?

De GreenBag is voor tuinafval zoals takken, struiken, gemaaid gras en bladeren. Het is niet toegestaan om tuinaarde, zand en graszoden in de GreenBag af te voeren. Dit kan namelijk vervuild zijn waardoor de verwerker het tuinafval niet accepteert. Tuinaarde, zand en graszoden moeten naar een bedrijf worden gebracht dat dit wel kan verwerken, bijvoorbeeld VLIKO in Leiderdorp.

Als in de GreenBag tuinaarde, zand en graszoden worden aangetroffen, wordt deze niet meegenomen.

Afhaalpunten Leiden

Voor het kosteloos laten ophalen van de met tuinafval gevulde GreenBag kunt u een afspraak maken via het Servicepunt Woonomgeving (telefoon 516 55 01). U kunt de GreenBag ophalen op werkdagen van 09.00 12.00 uur op de volgende adressen. U dient hiervoor wel een legitimatie mee te brengen waaruit blijkt dat u inwoner van Leiden bent.
* Wijkonderkomen Stadsdeel Midden, Oude Herengracht 1+2;
* Wijkonderkomen Stadsdeel Noord, Hallenweg 14;
* Wijkonderkomen Stadsdeel Zuid, Boshuizerlaan 5 (Vogelvlucht);
* Wijkonderkomen Stadsdeel West, Lage Morsweg 102 (boerderij de Slaagh);

* Servicepunt Woonomgeving, Admiraal Banckertweg 15.

In de folder Gebruik de GreenBag, of op www.leiden.nl/woonomgeving leest u de voorwaarden voor het gebruik van de GreenBag.

Deze pagina is gewijzigd op 6-04-2004