Provincie Utrecht

Persbericht

Grebbelinieroute opgewaardeerd voor recreatie en scholieren

Fietspad langs Valleikanaal wordt eindelijk verbreed

6-4-2004
De provincie stelt ruim 1 miljoen euro beschikbaar uit om het fietspad langs het Valleikanaal tussen de Broekerbrug (gemeente Woudenberg) en de Lange Steeg in Leusden te verbreden. Daarmee gaat eindelijk een lang gekoesterde wens in vervulling.

Het pad maakt deel uit van een veel langere route langs de Grebbelinie tussen Spakenburg en Rhenen. Deze belangrijke recreatieve route voert fietsers over de oude verdedigingslinie en langs de natuur in en langs het Valleikanaal. Over het pad fietsen echter ook veel jongeren uit Scherpenzeel en Woudenberg die in Amersfoort naar school gaan. Er werd van verschillende kanten al langer aangedrongen op verbreding van het fietspad, maar dat is er tot dusver - vooral vanwege geldgebrek - nooit van gekomen.

In 2004 gereed
In het kader van het Agenda 2010 project Op de fiets trekken gedeputeerde staten nu ruim 1 miljoen euro uit om de betonblokken te vervangen door asfalt en het pad te verbreden naar 2,75 meter. Daardoor verbetert niet alleen het fietscomfort, maar ook de veiligheid van het pad.
Voor het resterende deel van de kosten (700.000 euro) wordt Europese subsidie aangevraagd. De werkzaamheden starten naar verwachting in augustus en zullen nog dit jaar worden afgerond.

Het deel van het fietspad tussen de Lange Steeg en Amersfoort wordt later aangepakt in combinatie met de aanleg van een fietstunnel onder de A28.

Meer informatie: Karin Obdeijn, telefoon 030 258 2192 of Karin.Obdeijn@provincie-utrecht.nl