Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nieuwe sponsors Open NK Schaken in Dieren

DIEREN - Het Open Nederlands kampioenschap schaken te Dieren heeft er twee nieuwe sponsors bij. De nieuwe sponsorcontracten met de Dierense bedrijven TMOP en BMC worden op dinsdag 6 april aanstaande bezegeld met voorzitter de heer Ernst Enschedé van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond. De ondertekening vindt om 17.15 uur plaats in aanwezigheid van wethouder A. Lammers van de gemeente Rheden, in het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 in De Steeg.

TMOP en BMC hebben zich voor de komende drie jaar verbonden aan dit internationale schaaktoernooi. Daarnaast bevestigt het Sportbedrijf Rheden zijn verbondenheid aan het evenement door een nieuw sponsorcontract, eveneens weer voor drie jaar, te ondertekenen. De introductie en begeleiding in het gemeentehuis zal plaatsvinden door wethouder de heer A. Lammers, die onder andere Sport in zijn portefeuille heeft.

Het organisatiecomité van het Open NK schaken stelt zich ten doel een goede mix van Nederlandse (sub)toppers en buitenlandse (groot)meesters samen te stellen en zo het Open NK zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor sterke spelers. De hoogst eindigende Nederlandse speler plaatst zich automatisch voor het Essent Nederlands kampioenschap schaken van
2005, de hoogst eindigende Nederlandse vrouw plaatst zich voor het Essent NK vrouwen. Het Open Nederlands kampioenschap schaken in Zalencentrum Theothorne te Dieren wordt dit jaar gehouden van 26 juli tot en met 5 augustus.

---

Gedeelde koppositie voor Zhaoqin Peng na 10 ronden bij EK Dames
(Duitsland) staat de Nederlandse speelster Zhaoqin Peng na 10 ronden gedeeld aan de leiding. Met een score van 8 uit 10 hebben zij en Alexandra Kosteniuk een half punt meer dan hun naaste belagers Slavina, Foisor en Zhukova.
De laatste 2 ronden worden gespeeld op 1 en 2 april. Indien 2
Partijen zijn live te volgen.
Drama voor de mannen uit Gouda (KNSB 2C)