Gemeente Hoogeveen


---

25 maart 2004

Afzender: college van B&W

Nieuwe website Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen opent woensdag 7 april een vernieuwde website. Topschaker Judit Polgar, bekend van het Hoogeveense Essent Schaaktoernooi, zal om 16.00 uur de opening verrichten. Zij doet dat door vanuit Boedapest contact via internet te leggen met burgemeester Willem Urlings. Aansluitend is er een discussiebijeenkomst rondom de vraag 'Hoe verder met een gemeentelijke website, zoals die van Hoogeveen?'
startpagina nieuwe site

Een van de opvallende onderdelen van de nieuwe website is de digitale Gemeentewinkel. Hier kan de bezoeker terecht voor een groot aantal producten en diensten van de (gemeentelijke) overheid. Met de opzet van en de techniek achter de Gemeentewinkel is de gemeente klaar voor het verder digitaliseren van de aanvraagmogelijkheden. Het aantal zaken dat de burger geheel online via internet kan regelen, zal de komende jaren verder groeien.

Cascade

De vormgeving verandert drastisch. De nieuwe website kent een helder onderscheid tussen de 'stad' en het 'gemeentehuis'. De vormgever heeft zich onder andere laten inspireren door de Cascade.

Nieuwe onderdelen zijn verder:

* Routeplanners gemeentelijke gebouwen

* Peiling ('poll')

* Een grote-letterversie zonder opmaak (voor slechtzienden)
* Top tien meestgezochte pagina's

Vertrouwde politiek-maatschappelijke onderdelen blijven gehandhaafd, zoals het discussieforum, het digitaal spreekuur en ook mogelijkheden bij te dragen aan beleid (interactieve beleidsvoering).

Doelen site

De belangrijkste doelen van de gemeentelijke website zijn: aanbod producten en diensten, complete en actuele informatie en digitale democratie. Verder is ook promotie van Hoogeveen van belang.

Welkom bij discussie

Naast specifieke genodigden is iedereen die belangstelling heeft, van harte welkom bij de discussiebijeenkomst. Aanmelden is gewenst, bij het voorlichtingscentrum in het raadhuis (telefoon 291256, voorlichtingscentrum@hoogeveen.nl). Twee van de inleidende sprekers zijn oud-medewerkers van de gemeente: Frank Geene en Marcel Hoogland, nu werkzaam als hoofd Communicatie in respectievelijk Nijmegen en Alphen aan de Rijn. Derde spreker is Michel Bender, directeur van Planconsult BV, de partner van de gemeente bij de realisatie van de nieuwe website. De opening en de discussiebijeenkomst op 7 april zijn van 16.00 tot 18.00 uur in de Burgerzaal van het raadhuis.

© Copyright Gemeente Hoogeveen