Gemeente Enschede

Knutselen met de paashaas


Enschede, 29-03-2004

Van ei tot Paasei

Op woensdag 7 april van 13.30 - 15. 00 uur vieren kinderen van 4 tot 12 jaar op kinderboerderij De Wesseler alvast hun eigen Paasfeestje. Op kinderboerderij Het Wooldrik gebeurt dat op dezelfde dag, maar dan van 14.00 - 15.30 uur.

Ze gaan allerlei fraaie Paasattributen maken en versieren er bovendien hun eigen Paasei. Ieder kind dat van de lente en van knutselen houdt is van harte welkom!

Blij met een Paasei

Het ei staat symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven. Daarom spelen eieren tijdens het Paasfeest de hoofdrol. Zo'n bijzonder ei moet er natuurlijk op zijn Paasbest bij staan. De kinderen op kinderboerderij De Wesseler en Het Wooldrik gaan daarom op deze middag hun (uitgeblazen) eieren heel mooi versieren. Met speciale gifvrije verf geven ze de eieren een mooi kleurtje. Daarna kunnen de kinderen hun versierde eieren in een zelfgemaakt eierdopje

of eiermandje met lekker warm stro tentoonstellen. Ook kunnen ze op De Wesseler aan de slag gaan met het maken van een mooie Paastak of Paasmobiel. Voor takken, eieren en knutselmateriaal wordt gezorgd ; de kinderen hoeven er alleen nog maar hun eigen fantasie op los te laten. Bij Het Wooldrik worden de eieren eerst goed verstopt en mogen de kinderen op zoek gaan naar het mooiste eitje.

Voor de echte knutselaars

Kinderen die veel van knutselen houden kunnen hun hart eens goed ophalen op kinderboerderij Het Wooldrik en De Wesseler. Ieder jaar weer doen de medewerkers van de kinderboerderijen hun best om er een creatieve Paasmiddag van te maken. Gezien het grote aantal kinderen dat altijd weer enthousiast op de activiteiten van de kinderboerderijen afkomt, is dat geen vergeefse moeite. Op deze Paasmiddag kunnen de kinderen o.a. hun eigen Paastak versieren met uitgeknipte figuurtjes van papier. Ook kan er een Paasmobiel van karton in elkaar gezet worden. En natuurlijk is er weer tijd voor het maken van een mooie Paastekening met verf of kleurpotlood. Wie maakt de mooiste paashaas?

Wie doen er mee?

De Paasactiviteit is op woensdag 7 april van 13.30 - 15.00 uur op kinderboerderij De Wesseler, Wesselerweg 15a te Enschede . Op kinderboerderij Het Wooldrik, Lorentzlaan 22 te Enschede, is de Paasactiviteit op dezelfde dag maar dan van 14.00 - 15.30 uur. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom; kinderen van 4 tot 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Deelname is geheel gratis en voor iets te drinken wordt gezorgd.

---

Gepubliceerd op 29-03-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar