Provincie Overijssel

Overijssel organiseert symposium over woningbouw

Vraag en aanbod op de woningmarkt in Overijssel liggen ver uit elkaar. Er is een woningtekort van 10.000 woningen en veel starters, ouderen en zorgbehoevenden kunnen geen passende woonruimte vinden. Samen met gemeenten, Rijk, woningbouwcorporaties en marktpartijen werkt de provincie daarom aan het sneller bouwen van passende woningen voor iedereen.

De provincie organiseert op woensdag 7 april aanstaande een symposium waarin wij de Overijsselse woonproblematiek en de manier waarop die wordt aangepakt in beeld brengen. Wij doen dat met inbreng van de volgende personen:

· Annet Bertram, Directeur-Generaal Wonen van het Ministerie van VROM;

· Willem van Leeuwen, voorzitter Aedes;

· Ineke Steinmetz, bestuurslid VNG-Overijssel;

· Elco Brinkman, voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB).

Dit symposium is een afsluiting van de werkconferenties en discussiebijeenkomsten die in de maanden februari en maart hebben plaatsgevonden met alle betrokken partijen. Tevens is het een startsein voor het traject Bouwen aan Wonen wat wij nu inslaan, met als speerpunten: versnellen van woningproductie en minder regels.

Kritisch
Tijdens het symposium krijgt u meer informatie over de wijze waarop in Overijssel de stagnerende woningbouwproductie kan worden en al wordt aangepakt. Tijdens de forumdiscussie zullen de sprekers kritisch aan de tand gevoeld worden en wordt de zaal uitgenodigd hierin mee te doen.

Tijdens de lunch kunt u informatie verkrijgen over diverse voorbeeldprojecten op de informatiemarkt. U bent uitgenodig voor het symposium op 7 april vanaf 9.00 uur in het provinciehuis. Geef u op bij M.vd.Zwaan@prv-overijssel.nl of C.Eshuis@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel