Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van maandag 5 april 2004

Boomfeestdag in de gemeente Meerssen

Op woensdag 7 april aanstaande vindt de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag plaats. De gemeente Meerssen viert de Nationale Boomfeestdag dit jaar op een tweetal plaatsen binnen de gemeente.

Locatie 1: Proosdijpark - Meerssen
Burgemeester drs Ger Kockelkorn en wethouder Jo Dejong openen de Boomfeestdag om 09.30 uur in het Proosdijpark te Meerssen. De leerlingen van groep 5/6 van basisschool de Gansbeek uit Meerssen zullen hier een Geboorteboom voor Prinses Amalia (een Koningslinde) planten. Aansluitend organiseert IVN Meerssen een natuurspeurtocht voor de kinderen in het Proosdijpark. Om ca. 10.45 uur wordt het programma alhier afgesloten.

Locatie 2: Geulderlei - Geulle aan de Maas
De leerlingen van groep 7/8 van basisschool In 't Riet uit Geulle zullen een tiental Lindebomen planten aan de Geulderlei te Geulle aan de Maas. Wethouder John Ummels en wethouder Jo Dejong zullen om 11.15 uur het startsein geven voor de plant. Het programma wordt omstreeks 12.00 uur afgesloten.

De Nationale Boomfeestdag zou oorspronkelijk plaatsvinden op 24 maart. In verband met het overlijden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana
is de Boomfeestdag verplaatst naar 7 april.