Ingezonden persbericht


In april verschijnen bij Papieren Tijger de volgende boeken

Laster en andere vertellingen

A.P. Tjechov

vertaald door C.G. Zilverschoon

Al tijdens zijn korte leven verwierf Anton Tsjechov (1860-1904) faam als verteller. In het Nederlandse taalgebied is hij in de eerste plaats bekend van toneelstukken als De kersentuin en Oom Wanja, maar in Rusland zijn vooral zijn korte verhalen geliefd, waarin hij zich een scherp observator toont, die met weinig middelen werelden en personages schildert die zowel de lezers van toen als die van nu overtuigen en betoveren.

Van die klassiek geworden verhalen zijn er zeventien bijeengebracht in Laster en andere vertellingen. Een aantal ervan werd niet eerder in het Nederlands vertaald. De chronologische volgorde waarin de vertellingen zijn weergegeven - van het verhaal Laster uit 1883 tot De dame met het hondje uit 1899 - toont de ontwikkeling van Tsjechovs schrijverschap aan: van beschrijver van humoristische voorvalletjes en maatschappijcriticus naar verhaler van ontroerende meestervertellingen over menselijkheid, met steeds als ondertoon de onmacht van mensen om hun leven een wending te geven.

Het buitenaardse raadsel over vliegende schotels, contact met buitenaardse wezens en kosmische ontvoeringen

Marcel van Beurden

Bestaan vliegende schotels? Worden er echt mensen door buitenaardse wezens ontvoerd? Marcel van Beurden denkt van niet. Maar wat is er dan te zien op die foto's waar vliegende schotels op lijken te staan? En al die mensen die beweren zo'n vliegende schotel gezien te hebben, liegen die dan? Moeten we die verhalen serieus nemen, of zijn dat allemaal verzinsels? Op al die vragen geeft Van Beurden in Het buitenaardse raadsel antwoord. Tevens schetst hij de historische, sociologische en psychologische factoren die ten grondslag lagen aan onder meer de vliegende-schotelhypothese en de meldingen van kosmische ontvoeringen. Hij doet dat helder en informatief, gewapend met humor en veel kennis van zaken. Het resultaat is een ontnuchterend en bij vlagen hilarisch boek dat de lezer voert langs zieners en profeten, dubieuze wetenschappers, slimme ondernemers en een publiek dat smulde van hun verhalen.

Marcel van Beurden (1966) schreef voor de tijdschriften Skepter en Psychologie Magazine artikelen over het buitenaardse raadsel. Hij leverde ook bijdragen aan De Telegraaf en Het Brabants Dagblad.

Met vriendelijke groeten,

Lidewij Snelders.

Uitgeverij Papieren Tijger
Postbus 2599
4800 CN Breda
telefoon 076-5228375 fax 076-5205329

Lidewij Snelders
l.snelders@papierentijger.org

Papieren Tijger - algemeen
info@papierentijger.org
www.papierentijger.org