Digitale Gemeente Houten

Eerste stap in ontwikkeling hondenbeleid

woensdag 7 april 2004 - Bron: Gemeente Houten

Het Houtense hondenbeleid is al jarenlang punt van discussie. Ondanks acties en maatregelen van inwoners en gemeente staat overlast door hondenpoep steevast in de ergernissen top 5 van bewoners. Ook missen hondeneigenaren voorzieningen voor hun hond. Mede op verzoek van de gemeenteraad willen burgemeester en wethouders binnenkort een eerste aanzet geven tot het ontwikkelen van integraal hondenbeleid.

Om een beeld te krijgen van welke richting het op moet met het Houtense hondenbeleid, organiseert het college binnenkort twee workshops.
Tijdens de eerste, op dinsdagavond 20 april, gaan raadsleden en leden van de commissie Ruimtelijk Beheer met ervaringsdeskundigen in discussie over hondenbezit, verantwoordelijkheden, regelgeving en handhaving, voorzieningen, communicatie en financiën. Tijdens de tweede workshop, op donderdagavond 22 april, is het woord aan gebruikers van de openbare ruimte. Voor deze avond heeft het college een zorgvuldig samengestelde groep van ca. 30 personen uitgenodigd die eerder betrokkenheid hebben getoond bij dit onderwerp of zich in Houten professioneel met honden bezig houden. De avonden vinden plaats bij Makeblijde Tuinarchitectuurpark, Oud Wulfseweg 3, aanvang 20.00 uur.

De resultaten van beide workshops worden uitgewerkt in enkele oplossingsrichtingen die later in het jaar in openbare vergaderingen aan de commissie en de raad worden voorgelegd. Wanneer dit onderwerp precies op de agenda komt wordt in deze gemeenterubriek en op www.houten.nl bekend gemaakt. Zodra de raad een voorkeur heeft uitgesproken wordt deze uitgewerkt. Ook bij de uitwerking worden inwoners van Houten betrokken.

Publiek is welkom bij de workshops, maar uitsluitend als toehoorder: de discussie vindt plaats tussen de genodigden. Wilt u één of beide bijeenkomsten vanaf de publieke tribune volgen, meldt u zich dan aan bij het secretariaat van de afdeling Openbare Werken, telefoonnummer (030) 63 92 518.

Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, maar wél graag een opmerking wilt maken of onze projectleider hondenbeleid een suggestie aan de hand wilt doen, stuur haar dan een e-mail: saskia.bloemberg@houten.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).