Politie Drenthe

woensdagmorgen 07-04-04

Assen 07-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Auto te water
ZUIDLAREN Woensdagmorgen tegen kwart voor negen is een auto te water geraakt bij de Hunzeweg. Een 60-jarige man uit Annen reed met zijn auto vanuit Zuidlaren in de richting van de Groeve. Net voordat hij de plaats Zuidlaren uit reed, sloeg de man linksaf, reed tussen twee rijen met bomen door, het water in dat parallel loopt aan de Hunzeweg. Vermoedelijk is de man onwel geworden. Omstanders hebben de man met hulp van de politie uit de auto gehaald. Op de wal is de man gereanimeerd. Per ambulance is de man in kritieke toestand naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen gebracht.

Assistentie bij ongeval
BRUNTINGE Dinsdagavond heeft de politie assistentie verleend na een ongeval op de kruising Hoogeveenseweg/ Wijsterseweg. Beide betrokken bestuurders zijn voor onderzoek naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Een 20-jarige man uit Ter Apelkanaal reed over de Wijsterseweg en verleende geen voorrang aan een 36-jarige man uit Westerbork die over de Hoogeveenseweg reed. De auto van de man uit Ter Apelkanaal lag in de sloot. Beide autos werden afgevoerd.

ASSEN Ook heeft de politie hulpverleend na een ongeval dinsdagmiddag op De Haar. Een 37-jarige man uit Assen belande ter hoogte van de noordlus van het TT-circuit met zijn auto in de sloot. Waarschijnlijk heeft de man te veel gecorrigeerd, is in de berm geslipt en achterwaarts in de sloot geraakt. De is met nekklachten naar het Wilhelminaziekenhuis vervoerd.

HOOGEVEEN Een 16-jarige bromfietser uit Hoogveen maakte dinsdagmiddag een ongelukkige val. De jongen reed op de Bentincksdijk richting Galileilaan en ging onderuit ter hoogte van de wielerbaan. Met een beenletsel werd de jongen naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

NIEUW WEERDINGE Tegen kwart voor vijf dinsdagmiddag kreeg de politie melding van een ongeval tussen een automobilist en een fietser op de Weerdingerkanaal ZZ. Drie fietsers reden hier midden op de weg. En 23-jarige automobiliste Ter Apel wilde deze groep rechts inhalen. Op het moment van passeren hoorde de fietsers de auto en weken zij uit naar rechts. Een 14-jarige jongen uit Nieuw Weerdinge kwam op de motorkap van de auto terecht. Ambulance is ter plaatse geweest en heeft de jongen behandeld voor een letsel aan de rechter enkel, waarna hij naar huis is gebracht.

Rijden onder invloed
COEVORDEN De politie heeft dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Krimweg. Een 34-jarige man uit De Krim had net te veel gedronken. De man kreeg geen proces-verbaal, maar wel een rijverbod van 1 uur.

ASSEN Op de Andrej Sacharovweg hield de politie een 61-jarige man uit Assen aan. Uit de ademanalyse kwam een resultaat van 0,7 promille (335 µg/l). Een proces verbaal wordt opgemaakt.

Illegale zender uit de lucht
HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagmiddag assistentie verleend aan het Agentschap Telecom. In de Wolfsbosstraat werd illegaal gezonden onder de naam Firma Kenwood. De zender werd door het agentschap in beslag genomen, een proces-verbaal wordt opgemaakt tegen de 28-jarige bewoner.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl