Politie Amsterdam-Amstelland

Beloning in zaak Brielsman

7-4-2004. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van e. 20.000,- uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de zaak Brielsman.

Mevrouw Brielsman

Mevrouw Brielsman

De 71-jarige mevrouw Brielsman werd op maandagmiddag 15 maart dood aangetroffen in haar woning op Bovenover in Amsterdam. Tijdens het rechercheonderzoek naar haar gewelddadige dood werd duidelijk dat ze die ochtend gewinkeld had bij de C-1000 op het Buikslotermeerplein. Tevens bleek dat er diezelfde ochtend, nadat ze had gewinkeld, meerdere pogingen werden gedaan geld uit de muur te halen met de uit haar woning verdwenen pinpas. Dit gebeurde bij een giromaat bij het postkantoor op het Buikslotermeerplein. Het rechercheteam wist camerabeelden te achterhalen van de man die de pinpas hoogstwaarschijnlijk heeft gebruikt.

De opnamen zijn vorige week getoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH. Dit leverde vier tips op die nog worden onderzocht. Woensdagavond besteedt Ter Plaatse nogmaals aandacht aan de zaak.
Lees hier meer over deze zaak...
Carjackers komen niet ver

7-4-2004. Dinsdagavond rond tien uur vond een carjacking plaats bij een onbemand tankstation aan Langsom.
Een automobilist die aan het tanken was, werd plotseling benaderd door een man met een vuurwapen. Hij moest onmiddellijk weggaan bij de auto en kreeg een klap. Zijn vriendin, die nog in de auto zat, werd door een tweede dader uit de wagen getrokken. Beide overvallers reden vervolgens weg in de buitgemaakte auto. Omdat er snel contact met de politie werd opgenomen, kreeg een surveillanceauto zicht op de gestolen auto. Op de Sloterweg, ter hoogte van de wielerbaan, renden de overvallers uit de auto en verdwenen uit beeld. Een uitgebreide zoekactie leverde niets op. Het motief voor de carjacking is vooralsnog onduidelijk.
Drie arrestaties na dreigen met vuurwapens
7-4-2004. Dinsdagavond werden op de Wingerdweg drie mannen (16, 17 en 18 jaar) gearresteerd die een vrouw met vuurwapens hadden bedreigd. Bij fouillering van de verdachten werden twee niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens en een mes gevonden. De drie mannen werden ingerekend en ingesloten.
Straatdealers gepakt
7-4-2004. Dinsdagavond en -nacht werden in Amsterdam-Oost en de binnenstad twee straatdealers op heterdaad betrapt. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Wijttenbachstraat
In de Wijttenbachstraat werd een 37-jarige straatdealer betrapt toen hij zijn verboden waar aan de man bracht. Agenten hielden de omgeving in de gaten na klachten uit de buurt over drugsoverlast. Al snel zagen zij een bekende dealer die werd omringd door horden verslaafden. De dienders grepen de straatventer in de kladden. Bij nader onderzoek vonden zij tien bolletjes met vermoedelijk harddrugs in zijn mond.

Zeedijk
Op de Zeedijk werd vannacht een 58-jarige man gearresteerd op verdenking van handel in harddrugs. Hij werd betrapt bij een verboden transactie. De man werd ingerekend en nader onderzocht. Daarbij werden verschillende bolletjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen, die hij op diverse plaatsen in zijn kleding had verstopt. Tijdens de voorgeleiding trachtte hij nog een deel van zijn handelsvoorraad door te slikken.
Autokraker aangehouden dankzij getuige
7-4-2004. Dinsdagavond rond half tien werd een 42-jarige man op Haag en Veld aangehouden vanwege diefstal uit een auto. Een oplettende getuige bracht de politie op het spoor van de autokraker. De verdachte had een autoradio uit een van de gekraakte auto?s bij zich. Tijdens zijn aanhouding werd pepperspray gebruikt. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
Brokkenpiloot blijkt alcomobiliste
7-4-2004. Dinsdagochtend ramde een automobiliste een aantal geparkeerde auto's op het Buikslotermeerplein. Daarna ging zij vrolijk boodschappen doen.

Meerdere getuigen meldden zich bij de inmiddels gearriveerde politie en gaven aan de automobiliste eerst bijna een blauwe auto had geramd en daarna bij het inparkeren een aantal geparkeerde auto's fors had beschadigd. De vrouw bleek flink gedronken te hebben. Bij een blaastest werd een alcoholwaarde gemeten van bijna 1,9 promille (825 ugl). Tegen de 61-jarige Amsterdamse werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.
Dodelijk ongeval: getuigen gezocht
7-4-2004. De politie zoekt getuigen van het dodelijke ongeval in de Jan Evertsenstraat waarbij een voetganger onder de tram kwam op zaterdag 3 april. Het onderzoeksteam heeft nog diverse vragen over de toedracht. Bent u getuige geweest, maar heeft u nog niet met de politie gesproken bel dan met bureau Surinameplein: (0900) 8844. De politie is met name op zoek naar een vrouw, die getuige is geweest van het ongeluk en bijzonder aangedaan was. Zij wordt nadrukkelijk verzocht te bellen met bovenstaand telefoonnummer. Hennepplantage aangetroffen
7-4-2004. Dinsdagmiddag rond drie uur vond de politie op de zolder van een woning in de Spaarndammerbuurt een hennepkwekerij. De plantage werd ontmanteld en alles werd in beslag genomen. Er werden twee mannen gearresteerd.

Logo 0800-7000

De politie kwam de zoldertuin op het spoor via een anonieme tip via meldlijn ?M? (0800-7000). Er werden 259 wietplanten aangetroffen en in beslag genomen. Onderzoek van het NUON wees uit dat de installatie voor de kwekerij werd gevoed met illegaal afgetapte stroom. In de woning werd een 29-jarige bewoner gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de illegale hennepteelt.

Nader onderzoek bracht de speurders bij een loods in Uithoorn. Politiemensen vielen dit pand daarbij tegengewerkt door een 57-jarige man. Er werden restanten aangetroffen van een hennepplantage en er bleek illegaal stroom afgetapt te worden. De man werd gearresteerd. In zijn auto werden belastende zaken aangetroffen die in verband te brengen zijn met het in het bezit hebben of kweken van softdrugs. Straatrover gearresteerd
7-4-2004. In Amsterdam-Zuidoost werd dinsdagmiddag een 35-jarige man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof. Hij zou met drie kompanen een voorbijganger hebben beroofd onder bedreiging van een mes. Surveillerende agenten wisten de messentrekker te achterhalen. Naar de overige daders wordt nog gezocht.