Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Contract vertegenwoordigt waarde van 70 miljoen euro

KPN stapt over op Next Generation Desktop van Atos Origin

Utrecht, 7 april 2004 - Atos Origin levert en beheert de komende jaren 17.000 werkplekken voor KPN. Daartoe hebben beide partijen in de afgelopen dagen een contract getekend met een looptijd tot 31 december 2008 en een waarde van ruim 70 miljoen euro. Dit nieuwe contract, tot nu toe het grootste op het gebied van werkplekbeheer in Nederland, voorziet in de levering van Next Generation Desktop-dienstverlening. Dit betekent dat werkplekken worden ingericht met standaard software en een standaard architectuur die de modernste functionaliteit biedt, maar dan wel tegen substantieel lagere kosten.

Ruim twee jaar geleden besteedde KPN haar IT-diensten uit aan Atos Origin, waaronder ook Werkplekbeheer. Bij de start van deze outsourcingovereenkomst lag de nadruk bij KPN op het verlagen van IT-kosten. Inmiddels bestaat bij KPN grote behoefte aan een inhaalslag om van de huidige desktopsystemen over te gaan op een moderne standaard configuratie, die de functionaliteit biedt die de medewerkers van KPN vandaag de dag nodig hebben. Door de grootte van het contract en de standaardaanpak, die Atos Origin hanteert, kan het beheer van de 17.000 werkplekken tegen substantieel lagere kosten gebeuren.

Sector directeur voor de telecommarkt Jos Blejie, namens Atos Origin verantwoordelijk voor de dienstverlening aan KPN, ziet het sluiten van de overeenkomst als een belangrijke stap in het uitbouwen van de samenwerking met KPN. Next Generation Desktop kijkt op een pragmatische manier naar de inrichting van werkplekken. De wensen van KPN zijn vooraf zorgvuldig geïnventariseerd en dan blijkt, net als bij veel van onze andere grote klanten, dat met standaard desktop-oplossingen het overgrote deel van de bedrijfsprocessen wordt afgedekt. Alleen daar waar nodig wordt maatwerk geleverd. Door met geaccepteerde standaarden te werken, besparen we veel kosten. Bovendien zijn de nieuw in te richten werkplekken in de toekomst eenvoudig aan te passen aan veranderende eisen. Deze overeenkomst is in een relatief korte tijd gesloten en toont het vertrouwen dat KPN in ons heeft. We zullen nu in hoog tempo de nieuwe werkplekken gaan inrichten.

CIO Pieter Buijs van KPN beschouwt het contract als een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de relatie tussen beide bedrijven. Bij het begin van de samenwerking lag de nadruk primair op kostenbesparing. Maar op een gegeven moment kun je niet verder besparen binnen de oude IT-infrastructuur. De vervanging van onze desktop systemen is een vervolgstap die structurele verbeteringen in onze werkwijze aanbrengt. We gaan nu over op standaardoplossingen die door Atos Origin al bij veel van haar klanten zijn geïmplementeerd en waarvan bewezen is dat ze werken. Door de schaalvoordelen die Atos Origin kan bieden, levert dat KPN weer extra besparingen op terwijl onze dienstverlening moderner en efficiënter wordt.

Over KPN
KPN is een telecommunicatiebedrijf met een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn vaste netdiensten in Nederland, mobiele communicatie in Nederland, Duitsland (E-Plus) en België (BASE), en IP-/data diensten. Eind 2003 had KPN 7,7 miljoen vaste telefonieklanten, 1,5 miljoen Internetklanten en 14,7 miljoen mobiele klanten.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht