CAMPINA
http://www.campina.nl

Campina sluit productielocatie in het Duitse Niedermörmter

Campina maakt bekend dat het van plan is de productielocatie Käserei Niederrhein in het Duitse Niedermörmter in de loop van 2005 te sluiten. De sluiting van de locatie, onderdeel van de divisie Campina Holland Cheese BV, past in de strategie van de groep Kaas en Boter om de pro-ductie verder te optimaliseren en daarmee een verbetering van efficien-cy en rendement te realiseren. Er werken op de locatie Niedermörmter ongeveer 65 medewerkers. De productiecapaciteit zal worden overgebracht naar de Nederlandse productielocaties in Born en Bleskensgraaf. Mede-werkers, ondernemingsraden en vakorganisaties zijn door Campina over de voorgenomen sluiting geïnformeerd.

Käserei Niederrhein is het kleinste productiebedrijf van de kaasdivi-sie. 'Schaalvergroting van onze locatie in Niedermörmter is bedrijfs-economisch gezien vrijwel onmogelijk vanwege de te hoge investeringen die dit vergt', zegt drs P.J. Hilarides, directeur van de divisie Cam-pina Holland Cheese BV. 'Daarom gaan we het productievolume verplaatsen en bovendien het Käserei Niederrhein-assortiment aanpassen waardoor het beter aansluit op de eisen van onze afnemers. We verwachten dat deze maatregelen goed zullen zijn voor verbetering van de efficiency en het rendement, aldus de heer Hilarides.

Om de voorgenomen verschuivingen in het productieprogramma te kunnen realiseren, zal voor een bedrag van ruim Euro 5 miljoen geïnvesteerd worden in de kaasproductielocaties in Born en
Bleskensgraaf. Voor het bedrijf in Bleskensgraaf betekent de verplaat-sing eveneens dat de bedrijfstijd moet worden uitgebreid van zes dagen naar zeven dagen per week om de extra productiecapaciteit te kunnen realiseren.


---


-

Noot voor de redactie:

Campina is een internationale coöperatieve onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivel- en zuivelverwante consumentenproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Campina telt ongeveer 6.900 werknemers en heeft een jaaromzet van circa Euro 3,7 miljard. De onder-neming bezet topposities in de markten waarin ze actief is met consu-mentenmerken als Campina, Landliebe en Mona. Daarnaast opereert Campina wereldwijd met haar groep Industriële Producten. Deze ingrediënten-groep, met de divisie DMV International, is een succesvolle partner voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

www.campina.com

Voor nadere informatie:
Campina Corporate Communication
T +31 (0) 418 57 13 16


07 apr 04 16:02