Ryanair

Persbericht

07.04.2004

Passagiersaantallen ryanair in eindhoven sterk gestegen

Ryanair, Europa's enige echte low fares airline constateert 2 maanden na de lancering van de dagelijkse vlucht naar Barcelona/Gerona en 2 jaar na de start van de dagelijkse vluchten naar Londen dat het aantal passagiers vanaf Eindhoven voor beide routes sterk blijft stijgen. In Januari 2004 is op de verbinding naar Londen het aantal passagiers zelfs toegenomen met 23% ten opzichte van een jaar eerder. Dat dit een uitstekend resultaat is blijkt wel uit de cijfers van de KLM die in dezelfde periode op dezelfde route een daling van 37% noteerde.

De precieze cijfers: Ryanair vervoerde in januari 2004: 8.971 passagiers tussen Eindhoven en Londen Stansted, tegen 7.297 passagiers in januari 2003. Voor de KLM liggen de cijfers op 3.057 passagiers in januari 2004 tegen 4.851 in januari 2003.

Ryanair's Commercieel Directeur voor de Benelux, David Gering, zei vandaag:
"Weer een reden om feest te vieren! 2 jaar succesvolle vluchten tussen Eindhoven en Londen Stansted, wederom meer passagiers die met Ryanair, snel veilig en goedkoop naar Londen vliegen en direct vanaf de start succesvolle, dagelijkse vluchten naar de Costa Brava! Onze tarieven zijn niet te evenaren door de dure maatschappijen. Daarnaast is Ryanair nummer 1 in punctualiteit. Samen met veiligheid zijn prijs en op tijd zijn de belangrijkste criteria voor reizigers. Wij voldoen aan deze voorwaarden als geen ander! De rol van Ryanair in Nederland zal door het ontwikkelen van regionale luchthavens alleen maar belangrijker worden. Hierdoor wordt de consument een echte keuze geboden met ècht lage tarieven, concurrentie en directe vluchten (zonder overstapluchthavens)."

Ryanair's feestaanbieding voor vluchten vanaf Eindhoven Airport: Deze week betaal je voor een enkeltje Eindhoven-Londen Stansted vanaf EUR19,99 en Eindhoven-Barcelona Gerona vanaf EUR29,99 inclusief belasting!
Fly cheaper, fly Ryanair!"

Zie