MERKPLAATS BV

'Amalia' op de fiets naar Maxima

Catharina Amalia van Amsterdam naar Wassenaar

Met een eigenzinnige actie zal merkenbureau de Merkplaats uit Amsterdam de merknaam Catharina Amalia overdragen aan Willem Alexander en Maxima. Aan tafel bij Barend en van Dorp was hier in december reeds gewag van gemaakt.
Vanuit .s lands hoofdstad zal een fietskoerier met het officiële afschrift van de merknaam naar Wassenaar fietsen.

Op 8 december 2003, een dag na de geboorte van prinses Amalia, legde de Merkplaats de naam vast als merk. Dit om te voorkomen dat anderen er met de merknaam vandoor zouden gaan. De Merkplaats deed dit voor alle mogelijke waren en diensten.

Nu de drukte rond het prinsesje enigszins getemperd schijnt te zijn, lijkt het juiste moment daar om de merkenrechten aan de rechtmatige eigenaar over te dragen. In overleg met Willem Alexander en Maxima zal nu nog bepaald moeten worden op welke naam het merkrecht zal komen te staan. Vermoedelijk zal dit gebeuren op naam van het kersverse prinsesje zelf. Zij zal daarmee het jongste prinsesje, en wellicht zelfs de jongste persoon, zijn met een eigen merkrecht.

Mr Alphons Geerlings, directeur van de Merkplaats zal donderdag 8 april, op de Herengracht in Amsterdam, het spreekwoordelijke startschot geven voor de fietsrit. Peter Dobbe, eigenaar van de door de Merkplaats gesponsorde fietskoeriers de Fietsdienst, zal in eigen persoon op het zadel plaatsnemen. Op deze oer-Hollandse wijze zal .Amalia. de tocht naar de Wassenaarse villa . de Eikenhorst . vervolgens aanvaarden.

Zie voor meer informatie tevens www.demerkplaats.nl en www.defietsdienst.nl

Voor nadere informatie is het tevens mogelijk contact op te nemen met mr Alphons Geerlings of mr Steven de Roo op tel. nr. 020-3306610


07 apr 04 11:39