GroenLinks


-

Nieuwe website GroenLinks online!

7 april 2004

Donderdag 8 april gaat de compleet nieuwe website van GroenLinks online. Voorzitter Herman Meijer zal om 12.00 uur bij een paasbrunch op het Landelijk Bureau van GroenLinks een persbericht op de website zetten, waarmee de site officieel operationeel wordt. De website is gebouwd door XS4ALL.

De nieuwe GroenLinks-website is een enorme vooruitgang ten opzichte van de oude:


* De website is gebouwd volgens het open scource principe in de lijn van het GroenLinks Tweede Kamervoorstel: Software open u! uit 2002. De broncode is dus niet geheim waardoor we niet afhankelijk zijn van één leverancier. De website werkt ook met open standaarden, waarbij je voor bijvoorbeeld het openen van bestanden niet afhankelijk bent van één softwareaanbieder.


* De website voldoet aan de regels van Drempels weg, waardoor de website gebruikersvriendelijk wordt voor gehandicapten.


* Het navigatiesysteem is helder en overzichtelijk. Verdwalen in het geheel behoort tot het verleden.


* De nieuwe website oogt veel mooier met een fraaie rustige lay-out.


* Alle volksvertegenwoordigers van GroenLinks, van Femke Halsema tot deelraadsleden, krijgen een eigen pagina in het systeem. Dat geldt ook voor de afdelingen.


* Op termijn krijgen alle leden een inlogpagina waarmee ze hun eigen adresgegevens kunnen veranderen (met een directe link naar een geautomatiseerde ledenadministratie) en hun deskundigheden en interesses kunnen aangeven. Verder bestaat er de mogelijkheid de leden op die manier te bevragen over allerlei kwesties, waardoor GroenLinks nog directer met haar leden kan communiceren. GroenLinks hoopt op deze wijze ook te kunnen besparen op papier en portokosten.

GroenLinks was in 1995 de eerst politieke partij met een website. Langzaamaan hebben we onze digitale voortrekkersrol verloren. Met de nieuwe website hopen we die positie weer terug te krijgen.


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl