Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


8 april 2004


Warnsveld- gevaarlijke hut


Een wandelaar trof gisterenmiddag in het Kappersebos enkele kinderfietsjes aan en vertrouwde het niet omdat hij nergens de kinderen aantrof. Hij waarschuwde de politie en agenten vonden de jeugdige eigenaartjes. Het ging om een aantal kinderen van een basisschool die in het bos een hut hadden gegraven. Om het risico van een ongeluk te voorkomen is de kids uitgelegd, dat verdere bouwactiviteiten gestaakt moesten worden. De leerkracht zal in kennis worden gesteld om aandacht aan dergelijk speelrisico te besteden en de gemeente wordt verzocht om de hut dicht te gooien.


Zutphen - berouw komt na de zonde


Een 43-jarige Zutphenaar die het niet eens was met een parkeerbon heeft nog net op tijd ingezien, dat hij te ver ging in zijn gedrag tegen twee vrouwelijke parkeercontroleurs. De man was op de Nieuwstad bekeurd en toen het tweetal later op de Overwelving liep ging hij tekeer tegen hen en maakte de nodige onbehoorlijke opmerkingen. Beide vrouwen lieten zich de kaas niet van het brood eten en gaven aan, dat als hij zo door ging hij alleen maar duurder zou uitkomen in verband met belediging van beide vrouwen. Net op tijd koos betrokkene eieren voor zijn geld en bood zijn excuses aan. En passant biechtte hij op, dat hij wel degelijk te lang geparkeerd had gestaan. De bekeuring heeft hij dan ook dubbel en dwars verdiend !


Warnsveld - snelheidscontrole bij school


In het kader van de Europese week voor de verkeersveiligheid hebben leerlingen van de basisschool Arcade en 3VO samen met de wijkagent een snelheidscontrole gehouden op de Oranjelaan. De jongelui deelden gele kaarten uit aan passanten die harder dan 30 reden. Van de 97 passanten reden er 58 onder de 30 en 8 zaten tussen de 36 en 40. De andere 31 reden maximaal 35 km per uur. De passanten reageerden heel positief op de actie waarbij een zelf gemaakte gele kaart waarin onder meer de test Vrolijk Pasen was verwerkt werd uitgereikt.


Zutphen- rijden door rood, aanrijding tot gevolg


Vond er gisteren rond 16.35 uur op de Den Elterweg een aanrijding tussen twee personenauto's plaats. Een 42-jarige man uit Lochem zag te laat, dat een voor hem rijdende 46-jarige plaatsgenoot afremde bij de kruising met de Kleine Omlegging, terwijl zij groen licht hadden om linksaf richting Lochem te gaan..
Oorzaak was een automobilist die door rood reed en getuigen bevestigden dit verhaal. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Lochem - met auto op verkeerszuil


Een 52-jarige vrouw uit Ruurlo heeft gisterenavond rond 19.25 uur op de kruising Barchemseweg met de Korte Voren een verkeerszuil omver gereden. De vrouw kwam vanaf de Korte voren en wilde linkasaf de B-weg oprijden. Hierbij had ze iets te veel aandacht voor het naderende verkeer en stuurde te veel naar links. Een botsing met de verkeerszuil was het gevolg. De auto raakte zodanig beschadigd dat een sleepbedrijf de auto meenam. Door de aanrijding ontstond enige overlast voor het verkeer en in de rij van wachtende automobilisten deed zich vervolgens een aanrijding voor. Terwijl men weer optrok en even verdrop moest afremmen gleed een 48-jarige automobilist uit Steenwijkerwold met z'n voet van de rem (natte schoen) en kwam op het gaspedaal terecht. Hierdoor botste hij op de auto van een 53-jarige man uit Odijk, die weer tegen de auto van een 29-jarige inwoner uit Vorden botste. De schade was aanzienlijk.


Zutphen- automobiliste ziet fietster met kind over het hoofd.
Een 72-jarige automobilste uit Hilversum heeft gisteren rond 12.45 uur op de rotonde aan de Laan naar Eme/Emmerikseweg een Zutphense met haar kind op de fiets over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg, maar gelukkig liepen moeder en kind geen letsel op en wordt de schade onderling geregeld. (geen gegevens van moeder)


Almen - pony op stap


Kreeg de politie gisterenavond rond 21.40 uur een melding, dat er op de brug van het Twentekanaal een pony liep. Agenten stelden een onderzoek in en het dier bleek inmiddels richting de voetbalvelden te zijn gewandeld. De pony werd in overleg met een bewoner van de Dorpsstraat in diens wei gezet en hij zou de eigenaar vandaag op de hoogte stellen. Hoe het dier diens wei heeft kunnen verlaten is niet duidelijk geworden.


Warnsveld - inbraak bij supermarkt


Onbekenden hebben vannacht ingebroken bij een supermarkt aan de Breegraven. Er werd een gat in het dak gemaakt en kennelijk hebben de verdachten de zaak goed voorbereid, want zij werden niet door het alarm gedetecteerd ! Met onder meer een hoeveelheid sigaretten en shag verlieten zij het pand. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en de beveiligingsmaatregelen zijn inmiddels aangescherpt. Buurtbewoners die iets kunnen melden wat in verband met de inbraak kan worden gebracht kunnen met 0900 - 8844 bellen.


Zutphen- bromfietscontrole


Werd er in de ochtend- en middag op diverse schoolroutes een bromfietscontrole gehouden. Aan de Deventerweg, het Kerkpad en de Gerard Doustraat werden 20 bromfietsen op de rollentestbank gezet en 10 bleken te zijn opgevoerd. Tussen door werd ook ander passerend verkeer gecontroleerd en in totaal werden 14 bekeuringen uitge-schreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, rijden door rood, geen rijbewijs voor het besturen van een vrachtauto, verkeerde kentekenplaten op een aanhanger.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


---- --