Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


8 april 2004


Apeldoorn - Pepperspray gebruikt bij aanhouding verdachte


Een politieman die woensdagavond (7/4) tijdens het uitschrijven van parkeerbonnen ernstig werd bedreigd en beledigd door een 37 jarige man uit Apeldoorn, heeft uiteindelijk pepperspray gebruikt om deze man te kunnen aanhouden.
Het incident vond plaats op de Van Hallstraat in Apeldoorn. De politieman schreef omstreeks 19.40 uur parkeerbonnen uit voor twee personenauto's die op de stoep van de van Hallstraat stonden geparkeerd, waardoor hulpdiensten niet konden passeren. Tijdens het uitschrijven van de bonnen kwam aanvankelijk een vrouw een woning uit, die vertelde dat het de auto's van haar en haar man betroffen. De politieman wilde coulant zijn, trok één parkeerbon in en beperkte daarmee de bekeuringen tot één bon voor één van de twee auto's.
Vervolgens kwam de 37 jarige bewoner naar buiten en begon op de politieman te schelden en hem te beledigen. Hierop werd hem door de politieman verteld dat hij werd aangehouden. De verdachte gedroeg zich recalcitrant en ging op de bestuurdersplaats van de politiewagen zitten. De politieman haalde hem van deze plaats af, waarna de verdachte naar de politieman uithaalde.
Omdat de situatie dusdanig dreigend werd, gebruikte de politieman pepperspray. Met assistentie van te hulp geroepen collega's, werd de Apeldoorner overgebracht naar het bureau waar hij werd voorgeleid en verhoord. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt een proces verbaal op.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --