Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 36: ONDERWIJSHUISVESTING PETENBOS (08-04-2004)

Veenendaal en Rhenen werken samen aan noodlokalen aan het Veeneind

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de procedure voor de plaatsing van noodlokalen aan het Veeneind te gaan uitwerken en te starten. Dit doet Veenendaal in samenwerking met de gemeente Rhenen voor de leerlingen van de basisscholen De Burcht en Het Mozaïek in Petenbos.

Komende maanden gaat de gemeente Rhenen verder met de visie op het nog te ontwikkelen gebied Veeneind. In dit gebied is woningbouw gepland. Hierop vooruitlopend is de plaatsing van noodlokalen voor beide scholen een mogelijkheid.
Om een structurele oplossing te vinden voor de onderwijshuisvesting in Petenbos, gaan burgemeester en wethouders van beide gemeenten door met de uitwerking van de voorwaarden om schoolwoningen te realiseren aan het Veeneind.

Leerlingenvervoer
Voorlopig gaat het college van Veenendaal wel in op het aanbod van de stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal om leerlingenvervoer in te zetten. Hoewel de leden van de raadscommissie Welzijn het leerlingenvervoer naar Dragonder-oost niet wenselijk vinden, is het wel nodig vanwege de onzekerheid over het verloop van WRO-procedures voor het plaatsen van tijdelijke noodlokalen.