KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Grolsch geeft heel Nederland een rondje

Koninklijke Grolsch N.V.

Enschede, 8 april 2004

Als er iets te vieren valt, dan geef je een rondje. En Grolsch heeft iets te vieren. Want gisteren opende Grolsch de meest geavanceerde brouwerij ter wereld. Reden genoeg dus om heel Nederland een rondje te geven. En dat is dan ongetwijfeld het grootste rondje dat ooit in Nederland gegeven werd.

Vanaf vandaag valt daarom bij alle zes miljoen huishoudens in Nederland het dubbelviltje van Grolsch in de bus. Met ruimte voor twee glazen Grolsch: één van de ontvanger en één uit het rondje. Dat is twee voor de prijs van één. Het Rondje van Grolsch duurt van 8 tot 18 april.

De verwachting is dat tien procent van de ontvangers werkelijk gebruik zal maken van het rondje van Grolsch. Dat staat gelijk aan 600.000 glazen pils, oftewel 150.000 liter bier. Maar als het er meer worden, is het feest alleen maar groter.

Grolsch werd in 1615 opgericht in Groenlo en brouwt sindsdien een ambachtelijk puur natuur bier. Tot voor kort had Grolsch twee brouwerijen: één in Groenlo en één in Enschede-Noord. Deze brouwerijen worden gesloten. Alle kennis en ervaring, opgedaan in vier eeuwen brouwhistorie, komen echter terug in de meest geavanceerde brouwerij ter wereld. De nieuwe brouwerij van Grolsch ten zuiden van Enschede is gisteren geopend.

- - - - - - -

Noot voor de pers - Grolsch beschikt over uitgebreid hoogwaardig fotomateriaal van de nieuwe brouwerij. Indien u hier belangstelling voor heeft sturen wij u dit materiaal graag toe; -