Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, 8 april

Hoorn 08-04-2004 - 16.55 uur

Drankrijder overgedragen aan Vreemdelingendienst

Enkhuizen, woensdag 7 april 2004.

Omstreeks 17.20 uur hield de politie op de Gerard Brandtweg, tijdens een verkeerscontrole, een 21-jarige Pool aan. Deze man reed onder invloed van alcohol in een auto die technisch niet in orde was. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. De auto van de man zal worden vernietigd. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst die de verblijfstitel van de man gaat onderzoeken.

Verkeerscontrole

Enkhuizen, woensdag 7 april 2004.

Tussen 15 en 18.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Gerard Brandtweg. Daarbij werden de volgende overtredingen geconstateerd:

17 automobilisten droegen geen gordel, 4 bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid en 2 bromfietsen produceerden teveel geluid. Voorts vielen er bonnen voor een gladde band, een lekke uitlaat, de hulpkoppeling en het ontbreken van een verzekeringsplaatje. Alle overtreders werden staande gehouden.

Ruzie tussen twee asielzoeker

Medemblik, woensdag 7 april 2004.

Omstreeks 23.00 uur heeft een bewaker op het AZC aan de Schepenlaan, een mes afgepakt van een 39-jarige asielzoeker van het centrum. De bewoner had ruzie gekregen met een 29-jarige lotgenoot en bedreigde hem met het mes. Het ging om de betaling van een reparatie aan een bromfiets. Er zijn diverse betrokkenen en getuigen gehoord en de politie maakt een proces-verbaal op.

Fietsenveiling Stede Broec uitgesteld

Grootebroek, donderdag 8 april 2004.

De fietsenveiling die zou worden gehouden op zaterdag 10 april 2004 op het politiebureau te Grootebroek is een week uitgesteld in verband met Pasen.

De veiling zal nu worden gehouden op zaterdag 17 april 2004. Aanvang van de veiling is om 10.00 uur. Het politiebureau is gevestigd aan de Industrieweg 35 c te Grootebroek. De verkoop is toegankelijk voor slachtoffers van fietsendiefstal die daarvan aangifte hebben gedaan. Voor vragen kunt u terecht bij de politie Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijder reageert niet op stopteken

Wognum, donderdag 8 april 2004.

Omstreeks 02.00 uur hebben agenten op de Rijksweg A7 een 31-jarige automobilist uit Grootebroek aangehouden omdat hij slingerend reed. Hij reageerde niet op het stopteken vanuit de politieauto. Toen de agenten het zwaailicht gebruikten viel dit de bestuurder ook niet op. Pas toen de politieauto voor hem ging rijden en afremde bracht hij zijn voertuig tot stilstand. Aan het bureau blies de man 460 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Een half uur later werd in Hoorn een 29-jarige vrouw uit Zwaag betrapt op het rijden met drank op. Zij reed over de Liornestraat. Aan het bureau blies ze 375 ug/l en kreeg ook een proces-verbaal.