Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zwolle, 8 april 2004

www.diabetes2.nl uitgeroepen tot
'website van de maand' door
Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

De site www.diabetes2.nl van de Stichting Langerhans is door het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde uitgeroepen tot website van de maand april. Dat staat op de webpagina van het NTvG www.ntvg.nl/websitevandemaand.htm. Volgens het NTvG is een onafhankelijke en deskundige site - die tevens gratis toegankelijk is - niet alleen toe te juichen, maar ook onontbeerlijk.

In de rubriek 'website van de maand' vestigt de site van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde iedere maand de aandacht op een nationale of internationale medische website. Voor de maand april is gekozen voor www.diabetes2.nl, bedoeld voor professionals zoals artsen, diabetesverpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Naast nieuws en informatie biedt de site de mogelijkheid om met elkaar te communiceren en kennis en ervaring uit te wisselen.

De Stichting Langerhans is initiatiefnemer en eigenaar van de website, die onafhankelijk is en gratis toegankelijk voor professionals. De Stichting Langerhans wordt bestuurd door vijf artsen die zich dagelijks bezighouden met diabetes mellitus.

Doelstelling van www.diabetes2.nl

Bij de behandeling en begeleiding van mensen met diabetes is een groot aantal hulpverleners betrokken. Door het groeiend tekort aan (huis)artsen vindt steeds vaker taakherschikking plaats, waarbij diabetesverpleegkundigen en
praktijkondersteuners een grotere rol krijgen. Doel van de website is door middel van het internet kennis uit te wisselen tussen professionals op het gebied van diabetes mellitus, en vooral op het gebied van taakherschikking in de diabeteszorg (diagnostiek, behandelingen en evaluaties volgens de richtlijnen van het NHG en de NDF).

De site www.diabetes2.nl bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

1. Forum: hierop kunnen hulpverleners vragen stellen aan een deskundigenpanel (bestaande uit huisartsen,
verpleegkundigen, internisten, podotherapeuten, diëtisten, klinisch chemici), of aan elkaar.

2. Oefeningen: hier kunnen de bezoekers een aantal oefeningen doen op basis van de Nederlandse diabetesrichtlijnen.
3. Downloads: hier zijn verschillende formulieren te downloaden die in de dagelijkse praktijk gebruikt kunnen worden (geneesmiddelformulieren,
voetscreeningsformulieren, etc).

Nieuwsbrief

Via de website www.diabetes2.nl is het ook mogelijk om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt nu al aan ruim vijftienhonderd hulpverleners gezonden.

_____________________________________________
Verzonden door
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie
postbus 28.011 3828 ZG Hoogland
Kraailand 22 3828 HS Hoogland
telefoon (033) 4805709
fax (033) 4809145
e-mail gh@xs4all.nl