Overig nieuws

's-Hertogenbosch 08-04-2004 - .

DISTRICT DEN BOSCH

Verkeerscontrole

Rosmalen Woensdagmiddag is een verkeerslichtencontrole gehouden op de kruising N59 en Bernadettestraat in Rosmalen. In totaal werden 13 bestuurders bekeurd wegens het niet stoppen voor rood licht en 1 bestuurder wegens een verlopen APK-keuring.

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 16-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Sint Theunislaan in s-Hertogenbosch. De jongen droeg geen helm, hij haalde een fietser van rechts in en had geen verzekeringsplaatje. Voor alle genoemde feiten kreeg hij een bekeuring.

AANRIJDING TEGEN VERKEERSZUIL

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 36-jarige man uit s-Hertogenbosch tegen een verkeerszuil aangereden op de kruising van de Mgr. Van Roosmalenplein en de Dr. Poelstraat in s-Hertogenbosch. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijontzegging van 3 uur en een proces-verbaal.

OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch aangehouden voor openbare dronkenschap. De man lag te slapen in een portiek. De man kreeg een bekeuring.

TE VEEL GEDRONKEN s-Hertogenbosch Woensdagavond is op de Bavelstraat in s-Hertogenbosch een 34-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zag dat de man slingerend op de Kooikersweg reed. Toen de politie hem wilde laten stoppen, negeerde hij het stopteken. Uiteindelijk parkeerde hij zijn auto en kon hij alsnog aangehouden worden. De man stonk naar alcohol. Uit een blaastest bleek dat hij veel te veel had gedronken. Hij reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en er werd een zakje cocaïne bij hem aangetroffen. Zijn auto en het zakje cocaïne zijn in beslag genomen.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag zijn op het Emmaplein, de Citadellaan, de Hambakenweg en de Hekellaan alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 160 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. In totaal zijn 2 personen aangehouden.

Op de Citadellaan in s-Hertogenbosch is een 43-jarige man uit Waalwijk aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Bij de aanhouding probeerde de man nog een aantal zakjes cocaïne te verbergen. De man verklaarde dat hij, behalve alcohol ook cocaïne gebruikt had. Een GGD-arts heeft toen een bloedproef bij hem afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 12 uur een proces-verbaal voor rijden onder invloed en het in bezit hebben van cocaïne. De cocaïne is in beslag genomen.

Op de Hekellaan in s-Hertogenbosch een 38-jarige vrouw uit Rosmalen aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat ze te veel alcohol had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Rosmalen in de nacht van woensdag op donderdag is op de Graafsebaan in Rosmalen een 66-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

IN SLOOT BELAND

Rosmalen In de nacht van woensdag op donderdag is een 36-jarige vrouw uit Sint Michielsgestel met haar auto half in de sloot beland bij de Empelseweg in Rosmalen. Ze wilde draaien op de weg, maar is toen met de achterkant van de auto in de sloot gegleden. Uit een blaastest bleek dat de vrouw veel te veel had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 11 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

ONGEVAL MET LETSEL

Drunen In de nacht van woensdag op donderdag is een 50-jarige vrouw uit Drunen bij een ongeval op de kruising van de Grotestraat en de Admiraalsweg in Drunen gewond geraakt. Volgens een getuige reed het slachtoffer reed op de Grotestraat in de richting van het centrum. Een 21-jarige automobilist uit Waalwijk reed over de Admiraalsweg, komende in de richting van de Dillenburgstraat. Op de kruising van de Admiraalstraat en de Grotestraat reed de man zonder af te remmen de kruising over en kwam hierbij in botsing met de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer raakte bekneld en is door de brandweer uit de auto gehaald. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn weg getakeld. De automobilist uit Waalwijk verklaarde dat zijn remmen weigerden. Het vermoeden bestond dat beide bestuurder mogelijk alcohol genuttigd hadden. Daarom is bij beiden een alcoholtest afgenomen. De man bleek te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De uitslag van de alcoholproef bij de vrouw is nog onbekend. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

BOKSBEUGEL

s-Hertogenbosch - Donderdagochtend is een 36-jarige man uit Nagele voor het paleis van justitie aangehouden. Bij ingangscontrole trof de bewakingsdienst een boksbeugel bij de verdachte aan. De man is overgedragen aan de politie en ingesloten. De boksbeugel in beslag genomen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden in een winkel aan de Gruttostraat in s-Hertogenbosch. De man wordt verdacht van het zonder te betalen mee nemen van levensmiddelen uit de winkel.

DISTRICT AA EN DOMMEL

RIJDEN ONDER INVLOED Boxtel- Woensdagavond is op de Clarissenstraat een 32-jarige Boxtelnaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.

DISTRICT DE LEIJGRAAF

RIJDEN ONDER INVLOED
Uden-
Woensdagavond is op de A50 ter hoogte van Uden een 26-jarige man uit deze plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLES
Veghel/Schaijk-
Woensdagmiddag zijn bij een radarsnelheidscontrole op de Erpseweg in Veghel vier bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. In totaal werden 740 voertuigen gecontroleerd.

Bij een radarsnelheidscontrole op de Zeelandsedreef in Schaijk werden 34 automobilisten bekeurd vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid. Bij deze controle werden 960 voertuigen gecontroleerd.

DISTRICT MAASLAND

SNELHEIDSCONTROLE

Ravenstein Woensdagavond is op de A50 ter hoogte van Ravenstein een 37-jarige man uit Vizcaya (Spanje) aangehouden voor het overtreden van de maximumsnelheid met 49 km/u. De man kreeg een boete van 300,-- Euro opgelegd.

RIJDEN ONDER INVLOED VAN ALCOHOL.

Ravenstein Woensdagavond is een 32-jarige man ui Nijmegen aangehouden op de A50 ter hoogte van Ravenstein voor het rijden onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLE

Oss Donderdagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op de Berghemseweg en de Klaphekkenstraat in Oss. In totaal zijn 18 jongeren bekeurd v9oor het niet voldoende rechts houden op de fiets.

DISTRICT LAND VAN CUIJK

SNELHEIDSCONTROLE

Cuijk Woensdagmiddag is op de Maasboulevard in Cuijk een snelheidscontrole gehouden. Vier bestuurders kregen een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u.

ONGEVAL MET LETSEL

Vortum Mullem Bij een ongeval op de Radioweg in Vortum Mullem woensdagmiddag, raakten een 26-jarige bestuurster uit Vierlinksbeek en een 43-jarige bestuurder uit Boxmeer gewond.

De vrouw reed met haar auto vanuit de richting Stevensbeek, gaande richting Sambeek. Uit tegenovergestelde richting kwam de man aanrijden. Op onverklaarbare wijze kwam de vrouw met de rechterzijde van de auto in de rechterberm waardoor ze vermoedelijk over corrigeert. Hierdoor kwam haar auto op de linker weghelft en botste frontaal op haar tegenligger. Beide autos zijn total-loss . Beide bestuurders waren nog wel aanspreekbaar. Ze hadden geluk dat zij beiden de gordel hebben gedragen. Ze zijn per ambulance naar het Maasziekenhuis in Boxmeer gebracht. Hun toestand is niet bekend.