3 e persbericht van donderdag 8 april 2004

Eindhoven 08-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief op heterdaad betrapt

Een 19-jarige Helmonder is donderdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Neckerspoel in Eindhoven. Agenten zagen dat hij daar met een tang een fietsslot kapot knipte en de fiets meenam. Hij is op heterdaad aangehouden. Bij fouillering bleek de man tien xtc-pillen bij zich te hebben. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Cranendonck: Drie snelheidscontroles

Op drie plaatsen in de politie-afdeling Cranendonck zijn donderdag tussen 13.00 en 17.15 uur snelheidscontroles gehouden. Op de Koenraadtweg in Maarheeze, de Grootschoterweg in Budel en de Strijperdijk in Soerendonk werden in totaal 100 voertuigen gecontroleerd. Zes daarvan reden harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurders werden staande gehouden en bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Maarheeze: Autogordelcontrole

Bij een autogordelcontrole op de Kijkakkers zijn donderdag tussen 11.00 en 15.30 uur vijf bekeuringen uitgedeeld. Er werden in totaal vijftien autos gecontroleerd. De bestuurders die hun riem niet om hadden, kregen meteen een bekeuring.

Asten/Lierop: Snelheidscontroles

Bij een snelheidscontrole op de Floralaan in Asten zijn donderdag tussen 11.20 en 12.35 uur 379 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 38 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Aansluitend werd tussen 14.05 en 15.30 uur gecontroleerd op de Rijksweg in Lierop. Van de 1563 gecontroleerde voertuigen reden er 21 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Waalre: Sigaretten weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Burgemeester Mollaan is een hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 4.00 uur. De voordeur van het pand is opengebroken, waarna de sigaretten zijn weggehaald.

Valkenswaard: Verkeerscontrole

Van 9.00 uur tot 12.00 uur is donderdag een verkeerscontrole gehouden op de Europalaan. Er kregen 25 automobilisten een bekeuring omdat ze harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Daarnaast kreeg één automobilist een verbaal wegens bumperkleven, en werd de bestuurder van een brommer bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Valkenswaard: Inbraken in woningen

In twee woningen aan de Pastoor van Vroonhovenstraat is donderdag overdag ingebroken. In beide gevallen is de voordeur opengebroken. Uit de ene woning werden sieraden en geld weggehaald, uit de andere een rijbewijs en een paspoort.

Veldhoven: Controle op snelheid

Op de Sterrenlaan is donderdag tussen 14.25 en 16.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1639 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 75 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Veldhoven: Ingebroken in twee woningen

Donderdag overdag is ingebroken in twee woningen aan de Burgemeester van Hoofflaan. Uit het ene huis verdwenen een paspoort en sieraden, uit het andere een laptop, een fotocamera en een webcam. In beide gevallen werd de voordeur opengebroken.