Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Uitnodiging: Seminar Staatssteun

Uitnodiging: Seminar Staatssteun

Bij de Europese Commissie worden steeds vaker klachten ingediend over (vermeende) staatssteun door provincies of gemeenten, zoals grondverkoop aan een projectontwikkelaar onder de marktprijs of reddingssteun voor een voetbalclub. Uitgangspunt van het EG-Verdrag is dat elke steunmaatregel aan de Europese Commissie moet worden gemeld.

Relevante kennis op het terrein van staatssteun is binnen provincies of gemeenten vaak niet of versnipperd aanwezig. Daarnaast is er over de regelgeving volgens de decentrale overheden nog veel onduidelijk. Op 14 april a.s. wordt daarom voor bestuurders en ambtenaren van gemeenten, provincies en waterschappen een seminar gehouden waarbij experts vanuit verschillende invalshoeken op het onderwerp staatssteun zullen ingaan.

Zo zal een vertegenwoordiger van de Europese Commissie een toelichting geven op de beoordeling van steunmeldingen door de EC.

Namens minister Remkes zal de directeur Bestuurlijke en Financiële Organisatie van het ministerie van BZK, drs. S.P. van den Eijnden, een toespraak houden over het onderwerp staatssteun. Daarop aansluitend zal aan vertegenwoordigers van het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen (UvW) het eerste exemplaar van de BZK staatssteun informatiewijzer worden overhandigd.

Het seminar vindt van 12.00 uur tot 16.40 uur plaats in Congrescentrum De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Journalisten die het seminar willen bijwonen, kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van Persvoorlichting BZK, tel. 070 - 426 83 00.

Noot voor de redactie,