Gemeente Almere


Nieuwbouw Flevodrome van start

Openingshandeling door wethouder mw. Visser van der Weele en gedeputeerde dhr. Bos

Op woensdag 14 april zullen wethouder Heleen Visser-van der Weele van de gemeente Almere en de heer J. Bos, gedeputeerde van de provincie Flevoland, de openingshandeling verrichten van de nieuwbouw van Flevodrome Almere. De handeling wordt om 15.00 uur verricht op de aanstaande nieuwe locatie aan de Blocq van Kuffeler.

Nieuwe locatie
Flevodrome is in november 2002 in Almere. Op dit moment is Flevodrome tijdelijk gehuisvest in een gebouw van Oranjewoud aan de Noorderplassen te Almere. Tegelijkertijd is een bouw- en milieuvergunning aangevraagd voor de locatie "De Blocq van Kuffeler". Nu de bouwvergunning is afgegeven, is gestart met het bouwen van het leerwerkbedrijf op de nieuwe locatie aan de Oostvaardersdijk.

Leerwerkbedrijf
Flevodrome is een leerwerkbedrijf, waar jongeren tussen de 15 en 23 jaar terechtkunnen om te leren werken. Het gaat om jongeren die door gedragsproblemen hun opleiding niet hebben afgerond, in moeilijkheden zijn geraakt en/of niet meer weten hoe nu verder te gaan. Het leerwerkbedrijf in Almere is een constructiebedrijf.