Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fujitsu Services koppelt Automatic Layer Pickers in DC van Hays Logistics aan MLS

Maarssen, 14 april 2004

Fujitsu Services, leverancier van onder meer IT-oplossingen voor de logistieke markt, heeft de Automatic Layer Pickers in het centrale distributiecentrum van Hays Logistics in Veghel met succes gekoppeld aan het eerder geïmplementeerde Warehouse Management Systeem MLS. Door de machines te integreren met de bestaande magazijnoperatie kan de logistieke dienstverlener flexibeler reageren op fluctuaties in de vraag.

Hays Logistics Europe, sinds kort onderdeel van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Platinum Equity, biedt klanten binnen Europa integrale logistieke oplossingen, warehousing- en distributiefaciliteiten en aanvullende diensten aan. De dienstverlener bedient bedrijven in de sectoren elektronica, telecommunicatie, automative, industrie, gezondheidszorg en consumentenartikelen (food en non-food). In de Benelux beschikt Hays Logistics over tien distributiecentra (DC's). Het centrale DC in Veghel is het grootste food-DC van Nederland en een van de grootste van West-Europa. Gemiddeld heeft dit magazijn 115.000 pallets met food-producten in opslag. Klanten zijn Unilever en Masterfoods (onderdeel van Mars Incorporated).

Het DC in Veghel werkt, net als de andere DC's in de Benelux, al vele jaren naar tevredenheid met het Warehouse Management Systeem MLS van Fujitsu Services. Om de efficiency en flexibiliteit van het DC te vergroten, heeft Hays Logistics enige tijd terug, volledig in eigen beheer, een geavanceerde Automatic Layer Picker (ALP) ontwikkeld die het mogelijk maakt een deel van het orderverzamelproces in het magazijn te mechaniseren. Een ALP kan een complete laag producten van een pallet oppakken en naar een andere pallet overbrengen, ongeacht verpakkingsvorm, stapelwijze, et cetera. In nauwe samenwerking met Fujitsu Services zijn onlangs in Veghel twee van zulke apparaten aan MLS gekoppeld. Het Warehouse Management Systeem stuurt nu beide ALP's aan. Het vertaalt de orders in instructies voor de machines en organiseert de gehele goederenstroom eromheen.

Het project in Veghel was even uniek als ingewikkeld. Niet alleen omdat nergens ter wereld iets vergelijkbaars te vinden is, maar ook vanwege de complexiteit van het DC. Een paar jaar geleden bouwde Hays Logistics een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn in Veghel om de handling en opslag van complete pallets te optimaliseren. Met de twee ALP's die daar nu aan gekoppeld zijn, kan de dienstverlener voortaan ook het orderverzamelproces van complete lagen efficiënter afhandelen. "Fujitsu Services heeft de ALP's naadloos geïntegreerd met de bestaande operatie. Daarmee heeft het een belangrijk stempel op het project gedrukt," zegt Tim Beckmann, Site Manager van Hays Logistics in Veghel. "Door de inzet van de lagenpickers - naast en in plaats van de traditionele orderpickers - hebben we tevens een enorme 'volumeflexibiliteit' gecreëerd. We kunnen nu nog beter omgaan met schommelingen in de vraag. De capaciteit van beide systemen is toereikend om het gehele volume zelfs bij topdrukte op te vangen. Daardoor hoeven we minder met personeel te 'schuiven'. Die flexibiliteit is onze grootste winst."

Wijnand Engelen, Directeur Logistic & Retail Solutions bij Fujitsu Services: "Het project in het centrale distributiecentrum van Hays Logistics was voor ons een fantastische uitdaging. We hebben MLS, dat geknipt is voor het beheren en besturen van goederenstromen in zelfs de meest complexe magazijnen, inmiddels al meer dan honderd keer in zeven landen geïmplementeerd. En met succes. Maar zoiets als in Veghel hadden we nog nooit bij de hand gehad. Het project bood dan ook een prima gelegenheid te laten zien waar ons Warehouse Management Systeem allemaal toe in staat is. Dat lukte. Mede dankzij de uitstekende verstandhouding met de mensen van Hays kwam de koppeling van de ALP's aan MLS binnen budget en planning tot stand."

Corporate informatie Hays Logistics

Hays Logistics is een gerenommeerde, internationaal opererende logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in het uitwerken van integrale logistieke oplossingen, in warehousing en fysieke distributie en in een brede waaier van value-added services. De onderneming is actief in de sectoren elektronica en telecommunicatie, automotive en industrie, healthcare en consumentenartikelen (food en non-food). Klanten zijn zowel producenten als restaurant- en supermarktketens.

In de Benelux is Hays Logistics met name toonaangevend in de warehousing en distributie van Fast Moving Consumer Goods. Het bedrijf beschikt hier over een magazijnoppervlakte van 330.000 m2, verspreid over tien distributiecentra. Er werken ruim 1.150 mensen.

Hays Logistics maakt deel uit van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Platinum Equity.

Meer informatie: www.hays-bnl.com / www.platinumequity.com

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland zijn ruim 850 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Fujitsu Siemens Computers, HP, Sun, Cisco, Microsoft en Oracle.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Chantal Mens, Persvoorlichter Fujitsu Services B.V. Tel: +31 346 598 511 Fax: +31 346 568 613 Email: chantal.mens@services.fujitsu.com