Politie Gelderland-Midden

Ede; brutale overval op postkantoor Bellestein

Publicatiedatum: 14-04-2004

Getuigen gezocht aan achterkant van het pand

De politie in Ede (unit Midden) is woensdag 14 april direct na de melding van een overval op het postkantoor aan de Bellestein begonnen met een onderzoek. Direct na de melding (omstreeks 08.50 uur) zijn diverse eenheden van de politie naar het pand gestuurd, omdat onduidelijk was of de verdachten nog binnen waren. Van meet af aan is wel duidelijk dat twee personeelsleden (een man en een vrouw) zich tijdig uit de voeten hebben kunnen maken.

Een van hen heeft twee mensen in het pand rond zien lopen. Een signalement is er niet, omdat zij "iets" over hun hoofd droegen. De verdachten zijn het pand aan de achterzijde binnengedrongen, nadat zij een deur weten te forceren. Overigens is dat ook het moment waarop de medewerkers het pand aan de voorzijde hebben verlaten. Omdat vervolgens onduidelijk is wat er binnen gebeurt, weet niemand zeker of de verdachten nog in het pand zijn.

Politie inval
Daarop heeft de politie besloten de ruime omgeving van het pand af te zetten. Als de omgeving onder controle is, maken agenten in kogelwerende vesten een instap om te kijken of de daders nog binnen zijn. Dat blijkt niet het geval. De afzettingen zijn daarop opgeheven.

Getuigen
Kennelijk zijn de verdachten dus ook via de achterkant van het pand (zijde Kastelenlaan) weer vertrokken, nog voordat de politie arriveerde. Van getuigen wordt gevraagd of zij rond het tijdstip van de overval (8.50 uur) bijzonderheden aan de achterkant van het postkantoor aan de Bellestein hebben waargenomen. Dat kan het moment zijn waarop de verdachten het pand binnen zijn gedrongen, maar ook het moment waarop zij het pand hebben verlaten. Onduidelijk is nog of de verdachten er met een vervoermiddel vandoor zijn gegaan. Getuigen die hier meer informatie over hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact met de politie op te nemen op nummer 0900 - 8844. Ook mensen die geen ooggetuige zijn, maar wel over informatie beschikken die kan helpen bij het oplossen van dit misdrijf, worden verzocht contact met de politie op te nemen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---