Gemeente Breda

Persberichten

14-04-2004

Uitbreiding peuterspeelzaal Beertje Ballon

Peuterspeelzaal Beertje Ballon krijgt er twee lokalen bij. Dit besluit van Burgemeester en Wethouders van Breda betekent een forse uitbreiding van de peuterspeelzaalcapaciteit in de wijk Geeren Zuid. Het college stelt hiervoor 260.000,- beschikbaar. De lokalen komen te staan op het schoolplein van basisschool De Fontein aan de Calandstraat.

Beertje Ballon is de enige peuterspeelzaal in de wijk Geeren Zuid en heeft ongeveer 60 kinderen op de wachtlijst staan. Door de uitbreiding kan die lijst voor een groot deel worden weggewerkt. De huidige vestiging van Beertje Ballon aan de Jan Darkennisstraat, schuin tegenover de Calandstraat, blijft bestaan. Uitbreiding is daar niet mogelijk.

Doordat de nieuwe ruimte van de peuterspeelzaal wordt gevestigd op het schoolplein van De Fontein, is samenwerking tussen beide instellingen straks gemakkelijker. Beertje Ballon en De Fontein werken met hetzelfde speciale programma (Piramide) waarin extra aandacht is voor taal en sociale ontwikkeling bij kinderen.
De huidige bestemming van basisschool De Fontein laat toe dat er twee lokalen bijkomen.
Beertje Ballon maakt deel uit van de Kober groep.

Als alles volgens plan verloopt, kan de nieuwe peuterspeelzaal na de zomervakantie in gebruik genomen worden.

Breda, 14 april 2004